Spectacole de lasere, focuri de artificii si o masa mare, cu 7000 de portii de bucate gustoase, la Alba Iulia, de 1 Decembrie

28-11-2014 13:36


Ziua Nationala se anunta la Alba Iulia plina de evenimente. Pe langa parada militara, vor fi spectacole de lasere, focuri de artificii si se va intinde o masa mare, cu 7000 de portii de bucate gustoase, distribuite gratuit in cetatea Alba Carolina.

Pregatirile bunatatilor au inceput deja, iar opt bucatari de la un hotel de patru stele vor trudi fara incetare pana luni dimineata, pentru ca totul sa iasa perfect. 

Cele 7000 de portii, a caror pregatire a inceput deja in bucataria hotelului, vor contine cate doua bucati de friptura, doua de carnati, o chifla si un pahar cu vin alb, personalizat cu logo-ul sarbatorii - "Festival de Romania".

Cei opt bucatari vor avea de preparat o tona si jumatate de carne de porc si 700 de kg de carnati. De asemenea, s-au cumparat 1500 de litri de vin de la podgoriile din judetul Alba.

Masa populara se va servi de la ora 14, pe latura de vest a cetatii, iar oaspete de seama va fi presedintele ales, Klaus Iohannis.

Manifestarile, care au costat 500.000 de lei, sunt organizate de primarie si Consiliul Judetean Alba.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO