Daca soarele a fost sambata cam scump la vedere pe litoral, multi turisti s-au mutat de pe plaj, pe aerodromul din Tuzla.

Aici ii astepta un spectacol aviatic uimitor, in care piloti romani, dar si campioni mondiali din strainatate, s-au intrecut in acrobatii pe cer la evenimentul cunoscut de ceva vreme amatorilor: Aeromania.

La aerodromul de la Tuzla, pilotii romani si straini au facut spectacol. Suspansul a crescut cand aparatele de zbor s-au apropiat periculos de sol.

Avionul vedeta al competitiei a fost un SU26, un aparat rusesc de mici dimensiuni cu 400 de cai putere. Ii apartine campionului mondial la acrobatii Jurgis Kairys si face figuri incredibile in timpul zborului.

Reporter: Ce simtiti cand sunteti in aer?

Jurgis Kairys: Simt ca toate fetele frumoase n-au ochi decat pentru mine. Acest avion e facut pentru acrobatii spectaculoase, in care ating viteza maxima de zbor de 115 kilometri pe ora.

Pilotii marturisesc ca, pentru ei, zgomotul facut de motorul unui avion este cea mai frumoasa melodie.

"O legatura de mai multe figuri si, din toate aceste figuri, iese spectacol. E ca la partitura, o secventa de note care plac, toate legate, pe urma fac piesa", a spus pilotul Dan Stefanescu.

"E bijuteria mea si a unor prieteni, e un ... de fabricatie la Bacau. E adus din Statele Unite, e repatriat. E un avion cu personalitate. Trebuie sa il respecti si el te va respecta", a spus pilotul Dan Conderman.

Turistii au fost fascinati de ceea ce au vazut. Peste doua mii de turisti au admirat spectacolul de pe cer, de la AEROMANIA.