Somerii care refuza o slujba noua, in pericol sa piarda ajutorul banesc
N-avem de lucru, dar nici nu mergem oriunde. Asa sunt somerii care stramba din nas cand primesc vreo slujba. Daca nu le e pe plac, prefera sa stea acasa si sa primeasca indemnizatia de somaj. Nu stiu ca pot pierde acesti bani.
Domnul Petre Paica a lucrat o viata ca lacatus, dar, din februarie, si-a pierdut postul si a intrat in somaj. Acum primeste o indemnizatie de 600 de lei pe luna. Cei de la Fortele de Munca i-au gasit un post similiar, platit cu 700 de lei, pe care omul il refuza, chiar daca asta inseamna ca ramane si fara serviciu si fara ajutorul de la stat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Somerii care nu sunt de acord cu slujbele oferite sunt de regula muncitori necalificati: betonisti, sudori, tamplari sau confectioneri. Asa se face ca o firma de tricotaje din Satu Mare, de exemplu, are nevoie de cel putin 30 de oameni, care vor primi 800 pana la 1.200 de lei pe luna, plus bonusuri de masa.
Dar niciun muncitor calificat nu vrea sa se angajeze, iar sefii se gandesc deja la alte solutii, pentru ca au comenzi multe.
In aceste conditii, functionarii s-au hotarat sa dea militaria jos din pod, pentru ca sunt someri care au refuzat si de trei ori un post.
Legea spune ca o slujba poate fi refuzata fara ca somerul sa piarda indemnizatia numai daca locul de munca este mai departe de 50 de kilometri de casa sau nu se potriveste cu pregatirea celui vizat.
Pana acum, cateva sute de someri au pierdut banii de la stat pentru c-au refuzat posturile oferite.