Pacientii Spitalului din Sibiu sunt legati de paturi, dupa operatii. Cum comenteaza ministrul Cseke
Managerul Spitalului Judetean din Sibiu, Adrian Santa, a marturisit, joi, in fata reprezentantilor Consiliului Judetean ca, din cauza lipsei de personal, pacientii sunt legati de paturi, dupa operatii. Ministrul Cseke Attila nu vede nimic anormal.
"Exista situatii in care se impune legarea pacientilor, conform protocoalelor" - a comentat ministrul sanatatii, Cseke Attila, acest caz.
Managerul Spitalului Judetean din Sibiu, Adrian Santa, a explicat, joi, ca unitatea pe care o conduce se confrunta cu o lipsa foarte mare de personal. Din acest motiv, a spus el, "se ajunge la solutii barbare", iar unii pacienti sunt legati de paturi, dupa operatii, ca sa nu se ridice singuri si sa se decupleze de la perfuzii.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
"Avem probleme de personal. Ne pleaca 5 - 6 - 7 asistente pe zi, in special la Chirurgie. Daca pleaca si postul se vacanteaza, ramane blocat. Deblocarea se face in minister, via Consiliul Judetean si DSP, si uneori nu se face. E o lege care spune ca daca pleaca sapte poti angaja unul. Si atunci avem sectii care nu functioneaza. La Chirurgie 2, noaptea sunt doi asistenti care ingrijesc 50 de pacienti. Si sunt pacienti care necesita ingrijire permanenta. Se ajunge la solutii barbare de a lega pacientii ca sa nu se poata ridica singuri din pat si a-si scoate perfuziile. Dar ne descurcam asa cum putem", a declarat Adrian Santa, in sedinta Consiliului Judetean.
Mii de pacienti romani dau statul in judecata din cauza saraciei spitalelor
In urma acestor declaratii, reprezentantii CJ au anuntat ca vor cere ajutorul parlamentarilor de Sibiu, pentru gasirea unor solutii de finantare, potrivit Mediafax. Presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, a declarat ca, pentru acest an, Consiliul Judetean Sibiu a alocat aproape trei milioane de lei spitalului, dar banii vor putea fi utilizati doar pentru reparatii, modernizari si alte cheltuieli de intretinere.
Rudele pacientilor nici nu stiu daca sa se revolte sau nu. Fireste ca nimanui nu-i place sa-i vada pe cei apropiati legati de pat, dar strang din dinti si isi dau seama ca asta le ofera sistemul sanitar de la noi. Directorul spitalului de urgenta Sibiu sustine ca practica imobilizarii pacientului de pat este comuna in toate sectiile de terapie intensiva.
"Nu este spitalul din Sibiu cel care a inventat acest lucru, nu este singurul si nu va fi singurul. Cand activitatea de neincadrare a spitalului ne obliga la masuri neortodoxe, nu este nimic halucinant in acest lucru."
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu este cea mai mare unitate medicala din judet, cu peste 1.100 de paturi. Din iulie 2010, spitalul se afla in subordinea Consiliului Judetean Sibiu.
Rudele pacientilor au opinii impartite. De vreme ce la controlul facut azi-noapte de catre directia de sanatate publica nu s-a depistat nici o neregula, oficial, cazul este considerat inchis.
Autoritatile romane: spitalul de stat, egalul celui privat. Au acelasi numar de stele
Bolnav de inima, trimis de spital cu autostopul acasa. A facut doua zile