Soferii romani nu mai au bani de RCA, iar CASCO e un vis!


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 15:59
Data publicarii: Sambata 18 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Din ce in ce mai multi soferi romani constata cu amaraciune ca nu mai au cu ce sa-si asigure masina, nici macar pentru o polita obligatorie. Iar de CASCO au uitat de mult.

 

Daca nu sunt bani si contracte semnate, nici societatile de profil nu o duc prea bine. Unele trag de timp cum pot, atunci cand au de platit despagubiri sau acopera pagubele doar partial, sustin cei care au avut ghinionul sa-si loveasca masinile.

De la inceputul anului, companiile de asigurari au marit preturile, dar incasarile tot au scazut, pentru ca multi soferi nu au mai incheiat polite pentru masini.

Au scazut vanzarile de masini noi, iar cei care au deja un autoturism se gandesc de doua ori inainte sa dea banii pentru asigurare.

Confruntate cu scaderea veniturilor, unele societati de asigurare au probleme atunci cand trebuie sa despagubeasca vreun sofer ghinionist

Asiguratorii se tem ca astfel de cazuri se vor inmulti in lunile urmatoare.

Legea ii obliga pe soferi sa aiba o polita de raspundere civila pentru masini, care acopera pagubele provocate altora. Aceasta asigurare costa cateva sute de lei pe an, in functie de capacitatea motorului. In plus, cei care vor isi pot asigura propriul autoturism, printr-un contract CASCO, pentru care platesc si cateva mii de lei anual. 

Din 1 ianuarie nu mai treceti pe la politie in cazul accidentelor usoare!
Aviz soferilor! Preturile la service-ul auto, in continua crestere
Valul de scumpiri atinge si asigurarile auto
VIDEO PROTVPLUS.RO