Soarele se invarte in jurul pamantului. Cel putin in capul unora

Ultima actualizare: 02-11-2012 23:35

Pamantul se invirte in jurul Soarelui sau invers? Sunt doua intrebari la care un elev de clasa a V-a raspunde corect, fara nici o ezitare. Ce parere au insa romanii trecuti de 18 ani? Cititi si va minunati!

Aproape jumatate dintre romanii care au trecut de 18 ani cred ca astrul zilei se invarte in jurul planetei noastre. Asta dezvaluie un studiu.

 In plus, sociologii sustin ca doar unul din sapte romani este "alfabetizat stiintific".

Nici la capitolul notiuni elementare de medicina nu stam foarte bine, sustin sociologii. De exemplu, unul din trei romani crede ca, daca bea apa din acelasi pahar cu o persoana infectatata cu HIV, se poate imbolnavi.

In schimb, Romania este fruntasa in Europa cand vine vorba despre increderea populatiei adulte in horoscop sau in numere norocoase.

Asa se face ca jumatate dintre cei chestionati spun ca norocul este mai important pentru succesul in cariera decat scoala.

Studiul a fost realizat de cativa profesori si studenti de la Facultatea de Sociologie din Bucuresti, in perioada iulie - septembrie 2009, pe un esantion de 1.161 de persoane, de peste 18 ani. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO