Situație critică pentru o fetiță de trei ani, diagnosticată cu leucemie. "Nu aş suporta să-mi pierd copilul"

Ultima actualizare: 09-09-2020 12:16

O fetiță de doar trei anișori, diagnosticată cu leucemie, are mare nevoie de sânge. Medicii i-au descoperit cumplită boală la începutul lunii, iar de atunci este în spital.

Marți, de Sfânta Maria, și-a petrecut onomastica printre medici și asistente, departe de jucăriile și de persoanele cu care era obișnuită. Părinții sunt devastați și speră la o minune.

Micuța Aimee Maria, sau Amy, cum o strigă părinţii, şi-a petrecut ziua onomastică într-un salon de la Spitalul Marie Curie. Este internată aici de când a fost diagnosticată cu leucemie. De atunci, îşi întreabă mama zilnic, cu ochii ei mari şi senini, când se întorc acasă, la frăţiorul ei.

Andreea, mama lui Amy: ”Au apărut nişte vânătăi pe ea şi nu mai mânca, ea fiind o fetiţă tare mâncăcioasa. Am primit diagosticul, leucemie acută limfoblastica de tip B. Suntem dărâmaţi”.

Părinţii au fost devastaţi când au aflat cumplită veste. Momentan, micuţă este sub tratament şi are nevoie de sânge. Familia spune că orice ajutor este binevenit.

Andreea, mama lui Amy: ”Am început tratamentul pentru leucemie, problema este că stăm din ce în ce mai rău la captolul trombocite, sunt din ce în ce mai micuţe, trebuie să reuşim să facem ceva, nu aş suporta vreodată să-mi pierd copilul, nu aş suporta durere mai mare. Nici prin gând nu mi-a trecut aşa ceva, ca vreodată voi fi pusă să mă gândesc la ziua de mâine, dacă copilul meu va fi bine sau nu".

Din păcate, lipsa de sânge s-a acutizat şi mai mult, odată cu pandemia. În multe centre de transfuzie din ţară numărul donatorilor s-a redus chiar şi la jumătate, deşi nevoia este imensă, vitală chiar, pentru unii pacienţi.

Cine vrea să doneze sânge pentru Aime, o poate face la Institutul de Hematologie din strada Dr. Constantin Caracaş, din Bucureşti, trebuie doar să specifice numele ei - Aimee Maria Cazan.

De asemenea, cine dorește să ajute financiar această familie o poate face prin intermediul unor donații:

Titular: Cazan Eugenia Andreea
IBAN: RO38RZBR0000060013719389
Valuta: Lei
Nume bancă: Raiffeisen Bank
Cod Swift bancă: RZBRROBU

Donații în euro:

PayPal: sabadeeaa@gmail.com
Revolut: 0769206200 Cazan Eugenia Andreea
IBAN lei, dolari si euro: LT11 3250 0043 9752 6978
LIRE: 04-00-75
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO