Simulare Evaluare Nationala 2015: 51% dintre elevi au luat note peste 5. Judetul in care situatia e "ingrijoratoare"

Simulare Evaluare Nationala 2015

Putin peste jumatate, 50,68 la suta, dintre elevii care au fost la simularea evaluarii nationale au medii intre 5 si 10, cu 1,85 la suta mai multi decat anul trecut, potrivit informatiilor transmise Sorin Cimpeanu, relateaza Mediafax.

La simularea evaluarii nationale, au fost prezenti 180.442 de elevi de clasa a VIII-a, cu 1,46 la suta mai multi decat in 2014. Dintre acestia, 91.445 de elevi, respectiv 50,68 la suta, au obtinut medii de promovare, fiind cu 1,85 la suta mai multi fata de 2014.

Anul trecut, doar 48,8 la suta dintre elevii care au sustinut simularea evaluarii nationale au avut medii peste 5.Elevii clasei a VIII-a au sustinut, in perioada 23 - 25 februarie, simularea evaluarii nationale la limba romana, matematica si limba si literatura materna, pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Rezultatele au fost afisate vineri.

In Capitala, 64 la suta dintre elevii prezenti la simularea evaluarii nationale au medii peste 5

O pondere de 64 la suta dintre elevii prezenti la simularea evaluarii nationale in Capitala au obtinut medii peste 5, a declarat Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Citește și
simulare bacalaureat 2015
SIMULARE BAC 2015. Subiecte si barem MATEMATICA pentru clasa a XI-a
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"La simularea evaluarii nationale din Capitala au fost prezenti 12.524 de elevi. Din totalul celor prezenti, 64 la suta au obtinut medii de 5 si peste", a spus Banu.  Datele centralizate de ISMB arata ca 80,41 la suta dintre elevi au luat note de peste cinci la limba si literatura romana, iar 50,34 la suta au avut rezultate similare la matematica.  Zece elevi din Capitala au obtinut la simulare media 10. La simularea din anul scolar precedent, in Capitala, ponderea mediilor peste 5 a fost de 64,21 la suta.

Niciun elev din doua scoli vasluiene nu a obtinut medie peste 5.00 la simularea Evaluarii Nationale

Aproximativ 38 la suta din elevii din judetul Vaslui au obtinut medii peste 5.00 la simularea Evaluarii Nationale, in timp ce in doua scoli din judet niciun elev nu a reusit sa obtina media 5.00.Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, mai putin de un sfert din elevii de clasa a VIII-a care au sustinut simularea examenului de Evaluare Nationala au obtinut note peste 5.00 la Matematica, in timp ce 60 la suta dintre participantii la teste au obtinut nota de trecere la Limba romana.

Astfel, doar 38,55 la suta din elevii din anul terminal de gimnaziu au avut medii peste 5.00, cu doua puncte procentuale mai putin fata de simularile de anul trecut.  La Scoala Deleni si Liceul "Petru Rares" din Barlad, la care functioneaza si o clasa a VIII-a, niciun elev nu a reusit sa obtina medie peste cinci. La polul opus se afla un gimnaziu dintr-o comuna izolata, Blagesti, unde procentul elevilor care au reusit sa primeasca note peste 5.00 atat la Romana, cat si la Matematica este de 84,62.

"Evident ca rezultatele la aceste simulari nu sunt multumitoare. De aceea, credem ca ar trebui sa fie un semnal de alarma atat pentru parinti, cat si pentru elevi, care ar trebui sa trateze cu mai multa seriozitate acest examen important", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Narcis Aprodu.

Cele mai bune rezultate la simularea examenului de Evaluare Nationala au fost obtinute de elevii claselor a VIII-a de la cele trei licee de elita din municipii - Liceul "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui, Colegiul National "Gh. Rosca Codreanu" din Barlad si Liceul "Cuza Voda" din Husi - unde toti copiii au obtinut note de trecere la Romana si peste 90 la suta din ei - la Matematica.

Cluj: Peste 56% din elevii clasei a VIII-a au luat medii peste 5.00 la simularea Evaluarii Nationale

Peste 56 la suta din elevii de clasa a VIII-a din judetul Cluj au obtinut medii mai mari de 5.00 la simularea Evaluarii Nationale, procentul fiind mai mic decat cel de anul trecut, dar au fost inregistrate si doua medii zece. Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, in urma simularii Evaluarii nationale, 56,79 la suta dintre elevii de clasa a VIII-a din judetul Cluj au obtinut medii peste 5.00.

"Procentul inregistrat este mai mic decat cel de anul trecut, care a fost de 59, dar trebuie sa luam in calcul si faptul ca simularea a avut loc acum cu o luna mai devreme decat in 2014. Am avut 5.041 de elevi prezenti dintr-un total de 5.285, fiind inregistrate doua medii zece. Simularea este foarte importanta si cred ca este un avertisment care este dat parintelui, copilului si scolii. Aici nu ne intereseaza cifrele, ci semnalul pe care il dam", a spus Cuibus.

Seful ISJ Cluj considera ca rezultatul obtinut in judet la simulare este "acceptabil" pentru etapa actuala.  "La limba romana, procentul notelor peste 5 a fost de 74, la matematica de 42, in timp ce la limba materna a depasit 82", a spus Cuibus.

Potrivit acestuia, in perioada urmatoare se vor lua o serie de masuri de remediere la toate materiile, vor urma inspectii de specialitate, iar lucrarile vor fi discutate la clasa cu elevul, in prezenta parintilor.

Constanta: Mai putin de jumatate din elevi au luat medii peste 5.00 la simularea Evaluarii Nationale

Mai putin de jumatate dintre elevii constanteni care au participat la simularea Evaluarii Nationale au obtinut medii peste 5.00, cele mai mici note fiind la Matematica, unde doar 34 la suta au avut note de trecere, ministrul Sorin Campeanu spunand ca rezultatele din judet sunt ingrijoratoare.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta, 2.876 de elevi din cei 6.008 prezenti la simularea Evaluarii Natioanle au obtinut medii peste 5.00, adica 47,87 la suta.

Peste 2.000 de elevi au obtinut medii intre 3 si 4.99, iar aproximativ jumatate dintre cei care au luat medii de trecere au avut intre 5 si 6.99. De asemenea, 614 elevi au obtinut medii intre 7 si 7,99, 493 au luat intre 8 si 8,99, iar 217 elevi au fost notati intre 9 si 9,99, neinregistrandu-se nicio medie 10.

La Limba si literatura romana, 4.171 de elevi au luat note peste 5.00 (69,44 la suta), iar zece elevi au primit nota maxima.

La Matematica procentul celor cu nota de trecere a fost de 34,22. Astfel, din cei 5.982 de elevi prezenti la proba de Matematica doar 2.047 au luat peste 5.00, iar peste 3.200 de elevi au obtinut note intre 1 si 3,99. Totusi, la Matematica, in judetul Constanta au fost inregistrate si 39 de note 10.

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca rezultatele din judet la simularea Evaluarii Nationale sunt ingrijoratoare.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
SIMULARE BAC 2015. Subiecte si barem MATEMATICA pentru clasa a XII-a
SIMULARE BAC 2015. Subiecte si barem MATEMATICA pentru clasa a XII-a

SIMULARE BAC 2015 SUBIECTE MATEMATICA CLASA A XII-A. Elevii claselor a XII-a au trecut, miercuri, din nou, prin febra examenelor. A avut loc simularea probei de matematica a Bacalaureat 2015.

SIMULARE BAC 2015. Subiecte si barem MATEMATICA pentru clasa a XI-a
SIMULARE BAC 2015. Subiecte si barem MATEMATICA pentru clasa a XI-a

SIMULARE BAC 2015 SUBIECTE MATEMATICA CLASA A XI-A. Elevii claselor a XI-a au trecut, miercuri, din nou, prin febra examenelor. A avut loc simularea probei de matematica a Bacalaureat 2015.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.