Sibiul se pregateste sa devina regiune gastronomica europeana, in 2019. Bucatele delicioase expuse la muzeul Brukenthal
Dupa ce in 2007, Sibiul a fost capitala culturala europeana si a atras pe langa fonduri semnificative si un milion de turisti, acum se pregateste sa fie regiune gastronomica europeana, in 2019.
Urmeaza asadar 3 ani de pregatiri intense, in care evenimentele culinare devin o regula, iar strainii se vor putea "imprieteni" cu bucatele ardelenesti.
In curtea muzeului Brukenthal membrii juriului ''Institutului European pentru Gastronomie'' au gustat cu pofta din telemeaua din Marginime, carnatii afumati sau placintele cu rubarba ori dovleac.
Cu ardelenii au rivalizat gospodarii din Rhodos. Acestia s-au laudat cu peste afumat, branza feta, salate si fructe de mare, dar si o selectie de masline. In final toata lumea a avut de castigat.
In cazul Sibiului, are 3 ani la dispozitie sa organizeze nenumarate festivaluri culinare, dar si brunch-uri cu produse traditionale.
Alin Chipaila, presedintele Asociatiei Judetene de Turism Sibiu: "Cred ca vom reusi sa contribuim la consolidarea unei identitati gastronomic locale, lucru important pentru atragerea turistilor."
Primii pasi au fost deja facuti: a fost lansat meniul traditional City Sibiu care va deveni unul obisnuit in restaurantele din oras. Proiectele depuse de Sibiu pentru acest program ajung la peste 8 milioane de euro.