Si cu sufletul in Rai! Cum iti gasesti partenera pe site-urile crestine

Ultima actualizare: 20-09-2012 11:14

O comunitate ascunsa, in care valorile religioase sunt uitate rapid, indata ce utilizatorii de ambele sexe renunta la "perdea". Asta au descoperit reporterii cotodianului Gandul dupa paravanul unor site-uri de matrimoniale crestine.

Acolo, pretinsi studenti la teologie sunt in cautarea unor fete cuminti, menite sa fie neveste de preoti. Insa, dupa primul contact in mediul virtual, baietii prind un curaj nebun. Devin dintr-o data "Dracusorul Alex" ori "Alec - la suflet copil, dar in rest barbat".

2500 de crestini ortodocsi sunt inscrisi pe site-ul Cetatea Crestina, unul dintre cele cateva zeci de "matrimoniale ortodoxe". Gasim de o parte pretinsi studenti la teologie, masteranzi, doctoranzi in cele sfinte sau chiar in prag de hirotonie. Adica aflati in punctul in care dogma le cere casatoria. Iar de cealalta parte, tinere declarate pure trupeste si disponibile sufleteste.

In profilul initial, un absolvent de teologie numit Salonic se declara "in cautarea unei fete cu frica lui D-zeu, care sa mearga regulat la biserica, sa nu foloseasca rujuri si vopsele".

O asemenea identitate si-a construit reporterul Gandul. E "Cuvioasa". A ales din optiuni ca merge des la liturghie, tine postul, e pregatita pentru zamislirea de prunci si, evident, visul sau de a deveni sotie de preot. A dat click pe "Doamne, Isuse Cristoase, fiul lui Dzeu, miluieste-ma!".

Cei care raspund anuntului par sa fi inteles gresit taina cununiei: "Sunt un tanar generos, pot oferi sprijin financiar, precizeaza numarul intalnirilor intime. Discutiile astea se poarta noaptea, la ore tarzii" povesteste Aura Stan, redactor la cotidianul Gandul.

Motanul Danila e "convins ca o casnicie poate avea drept punct de plecare atractia reciproca si consumarea actului" si lanseaza o invitatie "Poate vrei sa savuram un suc dupa sfanta Liturghie".

Alex se "spovedeste": "Sunt un dracusor, dar ofer discretie. Daca nu, te rog nu pierde timpul. Sper ca ai inteles mesajul meu, e simplu, nu?".

In acelasi timp, fetele bisericesti se distanteaza de asemenea site-uri: "Biserica nu are nicio legatura cu asemenea site-uri. In aceasta lume oricine se poate da drept student la Teologie. O asemenea modalitate de a cunoaste o sotie de preot este nu doar neadecvata, ci chiar nociva", spune preotul Gheorghe Istodor, profesor universitar la Facultatea de Teologie.

In fiecare an, 40% dintre cei 3000 studenti care termina Teologia se casatoresc si devin preoti de mir. Adica e nevoie de 1200 de romance impreuna cu care tinerii sa sa conduca, spiritual, parohiile vacante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO