Sfânta Maria, sărbătorită de români în aer liber, la grătare

Dată publicare: 15-08-2017 19:32
Dată actualizare: 24-08-2017 16:16


Mulţi dintre cei care îşi sărbătoresc ziua de nume au petrecut cu prietenii la un grătar, la iarbă verde. În aer liber friptură e mai bună, iar vinul şi berea completează de minune carnea.

Chiar dacă la Galaţi a fost cod galben de furtună, oamenii nu s-au speriat şi au ieşit la iarbă verde, că să le spună La mulţi ani celor care poartă numele Sfintei Maria. Au încins grătarele şi au aruncat pe jar ceafă de porc, pui, cârnaţi şi mititei.

După ce a fost dimineaţă la biserica, doamna Mariana a avut parte de o surpriză: familia a invitat-o la un grătar, la sărbătoare.

"Sărbătorim cu multă plăcere pentru că este o zi importantă din viaţă noastră a creştinilor şi ne dorim să ne ajute Maică Domnului în orice plan şi proiect avem. Şi dacă tot se mănâncă azi am zis să facem un mic grătărel, dar aşa în limita bunului simt. Avem şi carne de pui şi carne de porc, ne place să manacam aşa."
Ultima zi de vacanţă a fost şi cea mai grea pentru turiştii de la munte. Au lăsat bagajele şi au încins grătarele.

A fost petrecere şi la Craiova. Fumul grătarelor a început să se ridice dis de dimneaţă. Singurul lucru care le umbreşte oamenilor distracţia este faptul că de miercuri se vor întoarce la muncă.


VIDEO PROTVPLUS.RO