Sfânta Maria, pelerinajul de la Mănăstirea Nicula. Credincioșii au înconjurat biserica în genunchi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

SFÂNTA MARIA. În ajun de Sfânta Maria, mii de credincioşi au ajuns la Mănăstirea Nicula din Cluj, unde se află Icoana Maicii Domnului considerată făcătoare de minuni.

SFÂNTA MARIA. Creştinii au incojurat biserica pe coate şi în genunchi şi s-au rugat pentru iertarea păcatelor. Nicula este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din ţară.

Mii de pelerini au ajuns încă de luni seară pe dealul de la Nicula. Şi-au instalat corturile, după care s-au rugat în linişte.

"Am venit să mă rog, având în vedere ce se întâmplă în ţară -pentru liniştea ţării", spune un pelerin.

SFÂNTA MARIA. Potrivit tradiţiei, creştinii au inconjurat biserica din lemn din curtea mănăstirii pe coate şi în genunchi, în semn de jertfă, dar şi pentru iertarea păcatelor, apoi şi-au tras sufletul.

Icoana la care se strâng în fiecare an zeci de mii de pelerini a fost pictată pe lemn, în 1681. Potrivit unui proces verbal consemnat de ofiţerii austrieci cantonaţi la Gherla, în anul 1699, aceasta ar fi lăcrimat neintreupt trei săptămâni.

Ca să ajungă la ea, oamenii aşteaptă zeci de minute.

Vreau să ajung la Maica Domnului, să mă rog să facă o minune în viaţa mea. Nu contează cât trebuie să stau la coadă", a declarat un pelerin.

SFÂNTA MARIA. Pentru că la prânz au fost peste 30 de grade la umbră, mulţi s-au topit pe picioare şi au avut nevoie de ajutorul medicilor.

Anul acesta, la Mănăstirea Nicula sunt aşteptaţi peste 30.000 de oameni. Mulţi merg pe jos, cum este cazul unor pelerini din Sălaj.

În total, am făcut 50 de kilometri, nu e greu, ne ajută Maica Domnului.

SFÂNTA MARIA. Un tânăr care locuieşte în Anglia transmite în direct, pe internet, tot ce se întâmplă la pelerinaj. Modelul a fost împrumutat şi de alţii.

"Trebuie să vadă ce se întâmplă aici şi familia, şi prietenii mei din Londra. Filmez coada, biserica", spune el.

Marți seară, Icoana Făcătoare de Minuni va fi scoasă din biserică, pentru că toţi cei prezenţi să se poată închina la ea.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO