Scrumbia, regina Galatiului, de Florii!

12-04-2009 00:00


Ca in fiecare an de Florii, pe malul Dunarii s-a organizat Festivalul Scrumbiei. Pentru ca tot a fost dezlegarea la peste, organizatorii au pregatit 1.000 de kilograme de scrumbii.


Galatenii veniti pe faleza Dunarii au fost nevoiti sa astepte pentru a prinde loc la mese. Scrumbiile, gatite pe gratar, cu lamaie si paine, s-au vandut cu 10 lei bucata. Cam scump, si-au spus pofticiosii! Asa ca unii au impartit pestele la doi: unul capul, altul coada.

Chiar si asa, graterele au sfarait toata ziua, iar vanzatorii au tot laudat scrumbia. Unii comercianti au oferit si alternative de criza, mai ieftine. Cu alte cuvinte, deja traditionalii mici.

Iar cei care si-au astamparat deja foamea, au putut intra la o expozitie de preparate din peste din apropiere. Au fost si curajosi care au incercat sa-si prinda singuri pranzul de Florii. Fara succes, insa. Pesemne ca pestii au simtit ei ca-i dezlegare duminica.

Nici pescarii din Targoviste nu au fost mai norocosi. Asa ca pe gratar nu a ajuns mare lucru. S-au gasit insa alte variante: carnati si, din nou, mici!

Gratarele nu au stat degeaba nici la Busteni, pe Valea Cerbului.

Tags: florii, sarbatori,

VIDEO PROTVPLUS.RO