Scolile si gradinitele, inchise de 1 decembrie. Sfaturile celor mai mici romani pentru adulti: "Le pasa prea mult de bani"

28-11-2014 18:25


Luni, 1 decembrie, de ziua nationala a Romaniei, scolile si gradinitele sunt inchise. Copiii au vorbit cu profesorii toata saptamana despre marea Unire, iar vineri au avut lectii speciale.

In timp ce unii stiu ca pe 1 decembrie Principatele Romane au format Romania mare, altii viseaza la o tara plina de jeleuri si jocuri lego.

Iata cum se vede tara noastra prin ochii unui copil: "Sa fie plina de dulce, adica un copac sa fie o inghetata uriasa, o casa de turta dulce si iarba sa fie bucati de ciocolata, mi-ar placea sa fie totul facut doar din lego ca sa putem sa construim copacii si casele si sa mergem la scoala doar in weekend''.

In ochii lor de copii inocenti, Romania poate fi intr-adevar tara tuturor posibilitatilor. Desi sunt la varsta la care papusile si masinutele ocupa cel mai mult din tipmul lor, prichindeii din clasa pregatitoare stiu cat de importanta este ziua de 1 Decembrie si care este semnificatia culorilor drapelului.

In lectia despre ce inseamna sa fii roman, elevii au invatat si despre costumul national.

Cei mai mari, de clasa a 4-a, inteleg si ca viata nu inseamna doar dulciuri si jucarii. Au si sfaturi pentru problemele adultilor.

Natalia: ''Le pasa mai mult de munca decat de sanatatea lor, pun banii pe primul loc, ceea ce nu e in regula, presedintele sau cei care detin controlul sa doneze bani spitalelor, oamenii sunt foarte ingandurati, se gandesc la munca, la treaba lor si sunt foarte stresati ca lucreaza foarte mult''.

Cu aceeasi sinceritate, o fetita ne face si o marturisire:
''As pleca din tara doar pentru afaceri, dar nu m-as desparti niciodata de frumusetile Romaniei''.

Tags: copii, 1 decembrie,

VIDEO PROTVPLUS.RO