Brazii de Craciun au aparut deja in magazine, dar preturile tin oamenii la distanta. Cum arata pomul de 1.700 de lei

Ultima actualizare: 01-12-2014 06:57

Odata cu frigul care a cuprins toata tara, au aparut si brazii in magazine, semn ca mos Craciun isi pregateste sacul. Cei mai nerabdatori dintre noi si-au cumparat deja brad, ca sa scape de-o grija si se gandesc la culorile pentru globuri si beteala.

Altii nu s-au hotarat daca vor lua un brad urias sau unul in ghiveci. Timpul zboara repede si iata, in mai putin de o luna, vin sarbatorile peste noi. Iar cei de la Romsilva au sacrificat deja peste 66.000 de pomi de Craciun. Preturile ar trebui sa fie aceleasi de anul trecut: intre 10 si 20 de lei un molid si 20-30 de lei un brad. Atentie, insa, fara TVA. Si ramane de vazut cat vor costa, de fapt, in piete.

Pana cand ajung la vanzare brazii romanesti, marile magazine s-au aprovizionat cu pomi din import, care costa de la 50 de lei, pana la, atentie, 1.700 de lei, cei din Danemarca, de 5-6 metri. Unii i-au si cumparat, desi initial au vrut doar sa-i admire.

Altii, in schimb, ii studiaza de pe acum, dar ii cumpara mai incolo.

"E putin cam devreme, dar sunt foarte frumosi. Avem timp pana la Craciun. Il cumpar in jur de 10-15 decembrie", spune un barbat.

Comerciantii ne sfatuiesc sa tinem brazii in fata casei ori pe balcon, la temperaturi scazute, ca sa nu se usuce. Iata cateva ponturi si pentru cei care cumpara brazi in ghiveci.

"Trebuie tinut intr-o camera cu temperaturi mai reduse, sub 20 de grade - 15-16 grade. Trebuie udat zilnic, eventual stropit cu apa pe lujeri. Sa nu fie amplasat langa calorifer sau alta sursa de caldura", spune angajatul unei pepiniere.

De vineri, si orasele au inceput sa fie imbracate in haine de sarbatoare. In centrul Capitalei, la Universitate, bradul a fost deja impodobit. Iar de sambata, de la ora 18:00, 3 milioane de beculete vor impodobi Bucurestiul pe o distanta de 24 de kilometri. Tot atunci se va deschide si targul de Craciun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO