Satul din Romania unde sunt cele mai multe statui la suta de locuitori. Tinerii isi fac selfie cu ele si se lauda pe Facebook

Dată publicare: 06-03-2016 10:01
Dată actualizare: 09-03-2016 07:06


Un sat din Bistrita Nasaud se poate lauda cu cele mai multe statui la suta de locuitori.

11 monumente au fost donate de un medic stomatolog care a investit o suma impresionanta pentru a-si vedea visul implinit.

In satul Cristestii Ciceului din judetul Bistrita Nasaud sunt 11 statui si mai putin de o mie de oameni. Primul monument, construit in cinstea eroilor, a fost donat de medicul stomatolog in urma cu 22 de ani. In timp, de-a lungul drumului national 17 au aparut busturile unor personalitati precum Ion Creanga, Petru Rares sau Andrei Muresanu.

Localnica: "Cand treci pe langa o statuie ti-amintesti: pai, cine a fost Andrei Muresanu? Cine a fost Ion Creanga?"

Localnica: "Imi pare bine ca le avem ca ne mai aducem aminte de luptatori care au fost atunci, pe vremuri."

Statuile sunt apreciate si de tineri, care profita de  oportunitate si isi fac selfiuri pe care mai apoi le posteaza pe retelele de socializare.

Femeie: "Mai merg copiii, mai isi fac poze, isi pun pe Facebook..."

Copil: "E mai valoroasa decat un selfie doar cu mine."

Toate aceste opere, o mandrie acum pentru sat, au fost donate de medicul stomatolog, acum in varsta de 77 de ani. Iar efortul financiar nu este de ignorat. A cheltuit aproximativ 500.000 de lei pentru 38 de astfel de lucrari care au ajuns in 20 de localitati din tara.

Traian Dascal: "M-am gandit ca in satul meu, satul natal sa fie cele mai multe monumente din judet, daca nu, din tara. Unii ma laudau, unii ziceau ca n-a avut ce face cu banii."

Dedicat telului sau, barbatul spune ca nu ar vrea sa se opreasca aici, dar pentru ca a iesit la pensie, nu isi mai permite sa cumpere statui pe care sa le daruiasca.


VIDEO PROTVPLUS.RO