Saracia din Italia, mai dulce pentru romani decat cea din tara!


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 11:59
Data publicarii: Miercuri 06 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In prezent, in jur de 5.000 de romani beneficiaza de ajutor de somaj in Italia. E vorba, in medie, de 700 de euro lunar, pe o perioada de opt luni.


In realitate, numarul celor ramasi fara slujbe in Peninsula e mult mai mare. Insa, pentru a primi somaj, ar trebui sa fi achitat contributii sociale neintrerupt timp de doi ani. In cazurile cele mai grave, ai nostri au ajuns direct in strada, dupa ce n-au mai putut plati chiria ori ratele pe la banci. Si doar asociatiile de caritate ii mai ajuta.

George are 34 de ani si e timisorean. De doi ani cauta zadarnic un loc de munca in Milano. Doarme sub cerul liber, mananca pe apucate. Din joi-n Pasti, ajunge sa se spele la o baia publica.

George nu are probleme pentru ca, practic, nu face nimic. Si cum nu "invarte" nimic, nu are nici batai de cap cu politia. Avantajul, daca putem vorbi de asa ceva, pentru romanii care nu si-au facut un rost si au probleme legale este ca pot apela gratis la avocati. E de ajuns sa doarma pe strada, ca sa primeasca ajutor legal. Asistenta juridica i-ar costa altfel mii de euro.

Lucrurile nu arata mai imbucurator nici pentru mii de romani care aveau pana de curand un venit regulat.

Si totusi, saracia din Italia pare sa fie mai "dulce" decat cea din Romania.

Tags: italia, somaj,

Un roman s-a sinucis intr-o inchisoare din Italia
Incet, dar sigur, piata muncii din Spania se inchide pentru romani
Romanii se intorc la munca in Spania si Italia, desi de lucru nu prea este
VIDEO PROTVPLUS.RO