Salinoterapia, metoda la care apeleaza tot mai multi romani pentru a trata diverse afectiuni. Cat costa o sedinta

Dată publicare: 18-12-2016 18:14
Dată actualizare: 21-12-2016 01:01


Amatorii de terapii cu sare nu mai trebuie sa bata drumul pana la salinele din tara.

Astfel de constructii in miniatura au aparut in mai multe orase de la noi, iar efectele sunt aceleasi. La Timisoara, de exemplu, exista saline cu sare adusa de la Praid ori Slanic Prahova.

Cei care au ajuns in aceasta salina din Timisoara spun ca sedintele de terapie sunt benefice. Multi vin cat pot de des.

Turista: "La inceput am venit de doua ori pe an primavara si toamna, am ajuns de am renuntat la medicamente. Venind aici chiar ma simt bine."

Turisti: "Venim cu totii ca ne-am imbolnavit toate trei, adica fetita are probleme, face rosu in gat destul de des si decat sa incerc tot felul de tratamente care sunt destu de agresive mai bine venim aici."

Pentru constructia unei astfel de saline s-au folosit 45 de tone de sare.

Sorin Lazar, administrator: "Sarea a fost extrasa special de la Slanic Prahova se realizeaza conditii similar cu conditiile de la salinele mari, salinitatea este insa de trei ori mai mare fiindca intr-un spatiu mai mic este concentrate o cantitate foarte mare de sare."

Pentru o alta salina, de dimensiuni mai mici, a fost nevoie de doar cinci tone de sare.

"Bulgarasii de sare sunt asezati in acest suport. Practic avand structura respective aerul poate sa intre in contact cu toata suprafata si creste de 200 de ori suprafata aer-sare decat daca ar fi fost zidita."

Clientii vin in diferite perioade din an pentru a scapa de anumite afectiuni, dar si pentru a se relaxa.

Sorin Jurca, terapeut: "Salinoterapia este recomandata pentru afectiuni respiratorii, bronsite, laringite, sinuzite, amigdalite frecvente, tuse fara o cauza cunoscuta, alergii. Am avut rezultate destul de bune cu copii care repetat si sustinut un tratament cu salinoterapia."


O sedinta de salinoterapie costa aproximativ 20 de lei si dureaza 50 de minute.


VIDEO PROTVPLUS.RO