Salata uriasa, preparata intr-un vas de 2.000 de litri, in Cetatea Oradei. Ce au gasit vizitatorii la targul de produse eco
O salata uriasa, cat sa incapa intr-un butoi urias, a fost preparata pentru mii de vizitatori in Cetatea Oradei.
Facuta numai din legume crescute in gradinile oamenilor si asezonata cu branzeturi ardelenesti a fost apoi impartita cu generozitate tuturor.
Timp de trei zile, aici a fost raiul produselor facute "ca la mama acasa". Targul de la sfarsitul acestei primaveri i-a imbiat pe oaspeti si cu dulceturi, siropuri din fructe, dar si din flori de soc ori salcam, ghebe la borcan ori cidru de mere.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Uriasa salata de primavara a fost facuta intr-un vas de 2.000 de litri, iar legumele au fost taiate cu ajutorul elevilor de la clasele de bucatari ale mai multor colegii din Oradea.
Intre timp, tarabele producatorilor din tot judetul isi asteptau clientii cu bunatati facute numai din fructe si legume culese din gradina sau din padure.
Printre producatorii din Bihor gasim si un spaniol care s-a mutat de caitiva ani in Romania si face dulceturi din cele mai neobisnuite, zacusca sau branzeturi dupa retete iberice.
"In toate produsele noastre incercam sa luam materiile prime salbatice si naturale din zona de munte din care suntem si sa le transformam, sa le procesam prin procese din bucataria moderna", spune un producator.
Targul "Primavara din Gradina" s-a incheiat duminica seara.