Romanii se intorc acasa! Criza financiara ii alunga din Spania


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 21:32
Data publicarii: Sambata 24 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Aproape jumatate dintre romanii care au lucrat ilegal si au ramas someri in Spania au lasat totul acolo si s-au intors acasa.

Coplesiti de chiriile exorbitante si de rate, muncitorii au decis sa revina, in ideea ca aici o sa-si castige painea mai usor. Dar nu este chiar asa, cred autoritatile. 

La Madrid bate vantul in constructii, servicii si imobiliare. Cei aproximativ 200.000 de romani aflati ilegal nu mai trag speranta sa gaseasca un loc de munca nici macar in baruri si restaurante. Spaniolii, invatati de o viata sa iasa in lume stau acum acasa.

Cu neveste, copii si bagaje, romanii umplu in fiecare zi autogarile din Madrid. Suparati ca si-au stricat rostul, revin acasa unde au o bucata de pamant si o sapa.

Cei care lucreaza legal mai trag de somaj si spera ca o sa vina soarele si pe strada lor. Multi risca si muncesc in paralel la negru ca sa castige 50 de euro in plus.

In spania, somerii primesc 80% din ultima leafa. Anul trecut, 625.000 de imigranti au ramas someri in Spania, iar guvernul Zapatero a decis sa le ofere indemnizatii de somaj cu o conditie: sa plece in alta parte in urmatorii trei ani.

5.000 de angajati Fiat din Italia, trimisi in somaj
Primele mariri de pensii si salarii vor fi aplicate abia din aprilie
VIDEO PROTVPLUS.RO