Mii de romani sarbatoresc Unirea la Iasi!


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 02:48
Data publicarii: Sambata 24 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Zi de mare sarbatoare in capitala Moldovei, unde mii de oameni se bucura la implinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor.


Ca sa nu rateze niciun minut din acest eveniment, participantii s-au instalat de cu zori in Piata Unirii, unde au ascultat muzica populara. Seful statului li s-a alaturat in jurul orei 10. De fata au fost si presedintii celor doua camere, dar si cativa ministri. 

Piata Unirii nu s-a mai umplut de lume ca in alti ani. Doar 8.000 de oameni au iesit sa se prinda in hora alaturi de seful statului, de parlamentari si de o parte dintre ministrii cabinetului Boc. 

Nelipsitele discursuri ale oficilitatilor au fost urmate de un ceremonial religios si depunerea de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza. In final, garnizoana militara a defilat pentru a cinsti memoria celor care au infaptuit Unirea. 

Inconjurat de multime, presedintele Traian Basescu a mers apoi pe jos pana la Biserica Trei Ierarahi, unde se afla mormantul domnitorului. 

Inainte sa se prinda in hora, politicienii au urcat pe scena din piata centrala pentru discursuri.

"Avem nevoie de modernizarea modului nostru de a gandi. Romanii nu mai au dreptul sa se multumeasca cu putin, iar politicienii nu au dreptul sa mai dea romanilor putin", a spus Traian Basescu.

La sosire, presedintele Traian Basescu a salutat garda de onoare. Au urmat parada militara si un concert de muzica populara.

Seful statului si presedintele Senatului, Mircea Geoana, urmeaza sa participe sambata dupa-amiaza si la manifestarile de la Focsani.

Romanii sarbatoresc Unirea la Iasi! Doar cu ceai cald, ca in vreme de criza
Emil Boc a incins o hora alaturi de clujeni, de ziua Unirii
Basescu: Politicienii sa sacrifice interesele de grup in favoarea natiunii
VIDEO PROTVPLUS.RO