Românii investesc în amenajarea locuințelor pentru sărbători. La cât ajung prețurile

Ultima actualizare: 10-12-2019 19:44

Românii investesc tot mai mult în amenajarea locuințelor pentru sărbătorile de iarnă. Cheltuielile pot ajunge la câteva mii de euro dacă apelează la un specialist în design interior.

Cel mai important element de decor este desigur bradul, care poate fi natural sau artificial. În povestea decorului își fac loc și coronițele din crengi de brad, ghirlandele luminoase și accesoriile pentru masa de Crăciun.

Un apartament din București a fost decorat pentru Crăciun cu ajutorul unui specialist în design interior.

„Sunt adepta cererii sfatului unui specialist în decoraţiuni interioare, când vine vorba de decorarea casei în general, nu doar de Crăciun. Este important să încadrezi partea de decoraţiuni în stilul casei, în stilul camerei. Nu poţi să ai camera într-o anumită culoare şi apoi să trânteşti acolo un brad în toate culorile”, spune proprietara.

Oana a avut un buget de aproximativ 1.000 de euro. Sfaturile specialistului au fost incluse în preț.

„Deja au început şi românii să înţeleagă că designul nu este o cheltuială, ci o investiţie. Pentru că un specialist ştie cum să-ţi optimizeze bugetul, spaţiul, cum să-ţi aducă plus valoare şi acelaşi lucru se întâmplă acum şi cu decoraţiunile”, spune Natalia Berezovskaia, design de interior.

Și Beatrice a apelat la sfaturile unui designer de interior pentru a-și amenaja casa. A plătit mai puţin pentru că a folosit şi decoraţiuni din anii trecuţi.

„Şi masa de Crăciun vă fi decorată tot cu alb şi auriu, de la şerveţele la feţe de masă, farfurii, pahare, ceşti. Asta a fost tema de anul acesta”, spune Beatrice Coman.

Costurile pentru amenajarea locuinței cu ajutorul unui specialist pot ajunge la mii de euro. Cel mai important element este bradul, care este și 500 euro. Se adaugă steluţele, globurile și celelalte accesorii pentru pomul de Crăciun, casă, curte, șemineu, masa de sărbătoare și elementele personalizate, care sunt și cele mai scumpe.

Atunci când vine vorba de elemente de decor, românii cumpără în mod special jucării de pluş sau perne decorative, dar acordă o atenţie destul de mare şi accesoriilor pentru masa de Crăciun. Sfeşnicele, lumânările sau farfuriile şi platourile decorative sunt doar o parte dintre cele mai cumpărate produse în perioada aceasta.

La noi, mulţi sunt încă reticenți la amenajarea exterioară a locuințelor pe perioada sărbătorilor de iarnă. În Franța, Italia, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii oamenii investesc și zeci de mii de euro în amenajarea caselor pentru sărbătorile de iarnă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO