Romanii, incurajati sa anunte daca au suferit reactii adverse dupa ce au luat o pastila. Campania Agentiei Medicamentelor


Ultimul update: Vineri 11 Noiembrie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2016 19:58
Categorie: Stiri Sociale

Pacientii sunt incurajati sa anunte daca au suferit reactii adverse dupa ce au luat o pastila. Agentia Nationala a Medicamentelor a demarat o campanie ca sa afle daca anumite pilule sunt periculoase.
 

In functie de problemele create, un medicament poate fi interzis la vanzare sau accesul la el poate fi restrictionat.

Stari de oboseala sau greata, dureri de cap, varsaturi, febra, eruptii pe piele sau cazuri grave de soc anafilactic, toate sunt reactii care pot aparea in urma consumului de medicamente. Multi pacienti nu fac legatura intre problema aparuta si tratamentul pe care il urmeaza ori nu stiu ca trebuie sa anunte.

Anca Crupariu, purtatorul de cuvant al ANMDM: ''Raportarile ajuta OMS la mentinerea termenilor de punere pe piata a unui medicament, suspendarea autorizatiei, modificarea unui prospect. O reactie adversa este un efect nociv care apare la un medicament.''

Romanii care au suferit reactii adverse sunt incurajati sa completeze un formular ce se gaseste pe pagina de internet a Agentiei Nationale a Medicamentelor.

VIDEO PROTVPLUS.RO