Romanii, incurajati sa anunte daca au suferit reactii adverse dupa ce au luat o pastila. Campania Agentiei Medicamentelor
Pacientii sunt incurajati sa anunte daca au suferit reactii adverse dupa ce au luat o pastila. Agentia Nationala a Medicamentelor a demarat o campanie ca sa afle daca anumite pilule sunt periculoase.
In functie de problemele create, un medicament poate fi interzis la vanzare sau accesul la el poate fi restrictionat.
Stari de oboseala sau greata, dureri de cap, varsaturi, febra, eruptii pe piele sau cazuri grave de soc anafilactic, toate sunt reactii care pot aparea in urma consumului de medicamente. Multi pacienti nu fac legatura intre problema aparuta si tratamentul pe care il urmeaza ori nu stiu ca trebuie sa anunte.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anca Crupariu, purtatorul de cuvant al ANMDM: ''Raportarile ajuta OMS la mentinerea termenilor de punere pe piata a unui medicament, suspendarea autorizatiei, modificarea unui prospect. O reactie adversa este un efect nociv care apare la un medicament.''
Romanii care au suferit reactii adverse sunt incurajati sa completeze un formular ce se gaseste pe pagina de internet a Agentiei Nationale a Medicamentelor.