Romanii care nu vor sa munceasca si prefera sa paraziteze statul. Cum isi motiveaza decizia de a refuza 1.000 RON pe luna

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

Situatie hilara intr-o comuna din Botosani. Desi o firma de confectii le-a oferit localnicilor zeci de locuri de munca, la interviurile pentru angajare s-au prezentat doar 11 persoane.

Enervat, primarul si-a postat pe Facebook nemultumirea, pentru ca tinerii prefera sa traiasca din ajutorul social sau din banii parintilor, in loc sa munceasca. Firma de confectii le da 1.000 de lei salariu, transport asigurat si un program de 8 ore. Insa multi au spus sincer: nu ne intereseaza.

"Primaria anunta angajari la fabrica de confectii, salariu motivant, perioada nedeterminata."

Acest anunt sta de ceva vreme in comuna Dangeni din judetul Botosani dar, spre surprinderea autoritatilor locale, nu s-au interesat prea multi de el. Asta in ciuda faptului ca din cei aproape 3200 de locuitori peste 100 primesc ajutor social si cateva sute sunt someri fara nici un venit. Disperat, primarul a lansat pe contul sau de Facebook un apel.

"Desi am anuntat public si in mod repetat ca in comuna a venit un angajator important la nivel de judet, care recruteaza forta de munca in domeniul confectiilor, sunt suparat ca doar 11 persoane s-au aratat interesate, desi oferta este de 50 locuri de munca. Nu se mai poate trai pe spatele parintilor sau din ajutoare sociale. Fac apel inca o data catre persoanele interesate sa munceasca pe un salariu net de 1.000 lei, transport asigurat si program de opt ore de munca, in speranta ca nu voi mai vedea oameni tineri stand la rand pentru a-si intocmi dosare de ajutor social", a scris Catalin Rotundu, primarul din Dangeni.

"In prima faza s-au prezentat vreo 11, iar apoi au mai venit cativa. Dar foarte putini", a spus primarul.

Costel are 42 de ani si traieste din ajutorul social de 250 de lei pe luna.

Reporter: N-ati fost interesat ?

Costel: Nu, nu ma interseaza pe mine chestiile astea...

Reporter: Da, dar salariul era de 1000 de lei...

Costel: Da, dar nu ma intereseaza.

Irina are 32 de ani si dupa cateva zile lucrate la noua fabrica i s-a parut ca drumul pana acolo este...prea lung.

"Trebuia sa ma scol la 5.30 dimineata, dureaza foarte mult drumul, vreo 40 de minute pana la Botosani si ma intorceam seara, pe la 4-5", a spus Irina.

Cei mai in varsta spun ca multi tineri s-au invatat sa stea pe banii parintilor. "Daca parintii ii tin si le dau bani, nu le mai convine a munceasca", a spus o femeie in varsta.

Pana acum, firma nu a reusit sa-si ocupe toate posturile, desi a apelat si la alte comune din judet si ofera si cursuri de calificare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO