Romanii au inceput sa savureze in liniste o ceasca de ceai. In cat timp se amortizeaza investitia intr-o ceainarie

×
Codul embed a fost copiat

In secolul vitezei si al internetului, romanii invata sa savureze in tihna o ceasca de ceai. Dovada ca numarul ceainariilor deschise in ultimii ani s-a dublat.

Clientii prefera aceste localuri cochete si boeme, cu parfum de ceai din toate sortimentele. Dar mai avem mult pana sa-i ajungem din urma pe englezi, de pilda, care consuma aproape doua kilograme de ceai pe an de persoana, in timp ce un roman doar 70 de grame.

Incet incet, romanii au inceput sa "guste" ceaiul. Nu il mai vad ca pe un simplu produs cu beneficii curative. Asa se face ca in ultimii ani au aparut tot mai multe ceainarii. Oamenii cauta astfel de locuri in care sa savureze in liniste o ceasca de ceai.

Paul a deschis un local in Bucuresti, in urma cu doi ani. A gandit un spatiu linistit si crede ca i-a iesit.

"Oamenii au inceput sa fie preocupati de ceai, nu neaparat ca le place, dar e fun sa bei ceai. Cauta un loc linistit, cu muzica buna. La noi dimineata incepe cu Beatles, la mijlocul zilei e Edith Piaf", a spus Paul Licsor, proprietarul unei ceainarii.

Citește și
cafea mobila
Investitia de 2.000 de euro ce poate fi amortizata in doar doua zile. Reteta de succes a unei "cafele pe roti"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Si la Cluj au aparut tot mai multe ceainarii. "Nu este doar o ceainarie, este si o oaza culturala. Avem seri de teatru, de poezie, seri de iluzionism. Aici se intalnesc oamenii si se nasc idei", a spus Ana Maria Lazar, proprietar de ceainarie.

Pentru a pune pe picioare o asemenea afacere, investitia minima este de 30 de mii de euro. Se amortizeaza in 2 ani, spun proprietarii, iar profitul creste vazand cu ochii. O ceasca de ceai costa cel putin 7 lei.

"Ajung si la 40 de lei, ceai ulong milky la 50 de grame, dar in general preturile pleaca de la 9-10 lei un pliculet de 50 de grame", spune Andreea Hoagea.

In Turcia, o persoana consuma in medie 3 kilograme de ceai pe an, in Irlanda 2 kilograme. Englezii ajung la 1,9 kilograme, rusii la 1,4. Mai jos in top gasim polonezii cu doar 1 kg pe an. Noi suntem in coada listei, cu 70 de grame consumate de singura persoana.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Afacerea cu
Afacerea cu "energie" care cuprinde Romania. Cafenelele mobile pe trei roti au ajuns in tot mai multe orase

O afacere de nisa inspirata din Occident ii determina pe tinerii care nu vor sa stea degeaba sa isi incerce norocul. Asa se explica de ce orasele Romaniei au inceput sa se umple de cafenele mobile.

Investitia de 2.000 de euro ce poate fi amortizata in doar doua zile. Reteta de succes a unei
Investitia de 2.000 de euro ce poate fi amortizata in doar doua zile. Reteta de succes a unei "cafele pe roti"

Plini de energie si idei, doi tineri din Cluj au pus la punct o afacere care merge ca pe roate. Au cumparat biciclete dotate cu espressor si rasnita cu care vand cafea la orice colt de strada.

Profitul si sanatatea merg mana-n mana in cazul plantelor medicinale. Romania a inceput sa
Profitul si sanatatea merg mana-n mana in cazul plantelor medicinale. Romania a inceput sa "fure" din reteta chinezeasca

Plantele medicinale si aromatice incep sa le aduca bani frumosi agricultorilor. In ultimii ani, suprafetele cultivate au crescut de 3 ori, asta pentru ca romanii au inteles ca ceaiurile nu sunt bune doar atunci cand te imbolnavesti.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.