Romania secolului XXI: Un copil al strazii din sase are tuberculoza


Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2012 14:52
Data publicarii: Miercuri 24 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
copii

O statistica ingrijoratoare a fost data de catre Organizatia "Salvati Copiii". Din sase copii sau tineri ai strazii, unul sufera de TBC. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de aproape 400 de persoane din Bucuresti, Craiova, Iasi si Timisoara.

Actiunea a urmarit evaluarea cunostintelor, atitudinilor si perceptiilor pe care le-au acumulat copiii despre tuberculoza, dupa participarea lor in proiectul "Prevenirea transmiterii tuberculozei in randul copiilor si tinerilor strazii prin educatie pentru sanatate", derulat din 2008.

Rezultatul? Comparativ cu acum doi ani, rezultatele actualei cercetari arata ca aproape toti copiii din randul populatiei vulnerabile stiu ca tuberculoza este o boala contagioasa. In plus, proportia celor care au informatii corecte despre tuberculoza a ajuns la un nivel dublu fata de evaluarea initiala.

Astazi este Ziua Mondiala impotriva Tuberculozei – aceasta este o boala contagioasa, provocată de o bacterie si care se transmite de la omul bolnav la cel sanatos, prin tuse, stranut, sau orice fel de contact cu cel infectat.

Daca nu este tratata, boala poate fi fatala in decurs de 5 ani in mai mult de jumatate din cazuri.

Sursa: Mediafax

Copiii romani, macinati de boli grave din cauza apei, aerului si stresului
VIDEO PROTVPLUS.RO