Doi romani au fost ucisi de canicula, in cea mai calda zi a lui 2009

Ultima actualizare: 20-10-2012 14:15

"Dogoarea ne ucide, nu mai avem pic de aer! Va rugam, ajutati-ne!". De sute de ori au auzit asta sambata, medicii de la serviciile de ambulanta din tara. Iar sirenele salvarilor trimise in misiuni au rasunat in multe localitati.

 

La sosirea echipajelor, nu mai era nimic de facut pentru doi oameni din Galati, rapusi de soarele ucigator in cea mai fierbinte zi a lui 2009 de pana acum.

Codul galben pentru canicula emis de meteorologi a fost prelungit pana duminica tarziu.

Arsita i-a topit pe picioare. Sute de romani au chemat sambata in ajutor salvarea. Pentru doi galateni a fost insa mult prea tarziu. Unul dintre ei se afla la cosit pe camp, cand din cauza temperaturilor insuportabile i s-a facut rau si s-a prabusit. Cu toate eforturile medicilor, barbatul de 61 de ani s-a stins.

Canicula nu l-a iertat nici pe un alt batran, care astepta autobuzul in statie. S-a asezat pe o bancuta, dar nu a mai putut respira, le-a spus celor din jur ca a simtit ca se sufoca si, in scurt timp, a murit.

Soarele i-a chinuit si pe cei care trebuie sa munceasca sub cerul liber.

La Craiova, din cauza caniculei, termometrele au fost date peste cap. Ca sa se apere de zapuseala, pacientii de la Spitalul Judetean de Urgenta au pus in geamuri cearsafuri umede si au lasat usile saloanelor larg deschise.

Au fost 34 de grade la umbra, chiar si pe terasele umbrite. Usor de inteles de ce bucurestenii nu au prea iesit in oras. Cei mai multi s-au refugiat prin case ori in spatii bine climatizate, cum ar fi magazinele de la mall, in cautarea unor chilipiruri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO