Revolutionarii cer anularea a 2.000 de certificate de luptator

01-06-2010 00:00


Asociatia 21 Decembrie cere anularea certificatelor de luptator cu merite deosebite, primite de militarii din MApN sau de la Interne, pe motiv ca acestia nu ar fi ajutat la caderea regimului Ceausescu, ci dimpotriva. 

De cand au primit documentele desecretizate ale Armatei, sefii revolutionarilor au facut cercetari peste cercetari si asa au descoperit ca printre ei nu sunt doar cei care s-au ridicat in decembrie 1989 impotriva lui Nicolae Ceausescu.

Printre cele 2.000 de nume de pe lista "neagra" se numara cativa generali de seama ca Gheorghe Carp, Dumitru Iliescu si Gabriel Naghi, ultimii doi fiind ani la randul sefi ai SPP-ului.

Vizat de demersul asociatiei este si unul dintre adjunctii procurorului general al Romaniei care a primit un teren langa Ploiesti. Nitu era soldat in garda televiziunii si ar fi folosit arma din dotare impotriva manifestantilor. El neaga insa si spune ca va face tot ce e legal ca sa isi pastreze certificatul de revolutiuonar si implicit drepturile.

Primul pas in demersul revolutionarilor a fost deja facut. Asociatia a trimis solicitari secretariatului de stat pentru problemele revolutionarilor.

Este foarte posibil ca multe sa nu fie acceptate, asa ca urmatoarea etapa ar fi actionarea in instanta, ceea ce poate inseamna cateva sute, poate mii de procese.

Cam tot atatea ar trebui sa fie judecate, pentru ca toti cei care isi vor pierde certificatele sa fie obligati sa returneze statului toate beneficiile pe care le-au primit de la Revolutie incoace.

Sume de bani ce reprezinta scutiri de taxe si impozite, eventuale indemnizatii si, acolo unde este cazul, sa fie obligati sa restituie terenurile si spatiile comerciale.

VIDEO PROTVPLUS.RO