Situatia tragicomica din parcul Herastrau. Motivul pentru care un gard ridicat peste noapte a fost dat jos de primar

Ultima actualizare: 03-04-2016 07:03

Patru hectare din Parcul Herastrau au fost imprejmuite, peste noapte, cu un gard. Decizia, luata de directorul Administratiei Lacuri Parcuri si Gradini, s-a dorit a fi o pedeapsa aplicata proprietarului pentru ca nu il salubrizeaza.

Terenul a fost dat in gestiune Clubului Diplomatic, organizatie din subordinea Ministerului Afacerilor Externe, iar reprezentantii acestuia spun ca suprafata respectiva nici nu a fost folosita si nici nu a fost murdarita de ei. In urma acestui scandal au avut de suferit bucurestenii. Montarea gardului a fost considerata o prostie de catre primarul general care a decis daramarea lui.

Razvan Sava: "Decizia de a pune un gard e una nefericita, trebuie sa gasim o solutie de mijloc. Nu e cea mai inteleapta decizie sa ridicam un gard, trebuie sa il dam jos."

Reporter: Cine a luat decizia sa puna gardul?
Mihai Sandulescu, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti : Noi. In lege scrie ca toate gardurile trebuie imprejmuite.
Reporter: Nu era mai bine sa puneti niste placute?
Mihai Sandulescu Ba da.
Reporter: Cine o sa faca curatenie?
Mihai Sandulescu: O sa stabilim

Clubul Diplomatic nu ar fi facut curatenie in zona, desi a fost notificat in acest sens, de primarie, inca din 25 februarie.

Scandalul tragicomic a plecat de la sesizarile locuitorilor din zona. Acestia au facut o pagina speciala pe Facebook, numita Salvati Parcul Herastrau, unde si-au exprimat teama ca parcul va cadea prada unor interese imobiliare private.

Potrivit unei hotariri de consiliu din 2010 si a unei ordonante de urgenta din 2005, proprietarul unui teren este responsabil de salubrizarea acestuia.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO