Revolta unui actor, după moartea bebelușului: ”Dragă Biserică, lasă tradițiile medievale”

Ultima actualizare: 05-02-2021 11:20
Reacția bisericii după ce bebelușul de la Suceava a murit în urma botezului. Regulile de botez ar putea fi schimbate

Mesajul unui actor revoltat de cazul tragic al bebelușului din Suceava care a murit după slujba religioasă de botez a devenit virală pe Facebook.

Actorul Bogdan Bob Rădulescu subliniază faptul că, deşi tragedia s-a produs neintenţionat, preotul din Suceava a omorât ”un suflet nevinovat de 6 săptămâni”, iar pentru a evita pe viitor tragedii similare, Biserica trebuie să se adapteze la secolul XXI și să renunţe la „practicile şi tradiţiile medievale din trecut”.

”Preoții au scăpat nevinovați demult, când l-au răstignit nevinovat pe Dumnezeu însuși, e de așteptat să nu fie tras la răspundere amărâtul ăsta ghinionist de ieri, indiferent câte anchete se fac. Ca la Colectiv. Sau la Revoluție. Și sincer, nu cred că ajută la ceva să fie condamnat” - spune Bogdan Rădulescu.

După doar 4 zile de la postarea pe Facebook, opinia actorului a fost redistribuită de peste 1600 de ori de alți utilizatori ai aceste rețele de socializare.

Mesajul integral al actorului:

Isus Cristos s-a botezat în apa Iordanului când avea 30 de ani.
Bărbat matur ajuns la vârsta la care a decis singur că vrea să facă gestul ăsta mai mult sau mai puțin simbolic.

Din păcate, după 3 ani, murea răstignit de către preoții farisei ai vremii lui, după votul poporului care a ales să dea libertate hoțului Barabas, nu Mântuitorului Cristos. Duminică, un preot extrem de ghinionist omoară, evident neintenționat, dar omoară un suflet nevinovat de 6 săptămâni pe care îl scufundă în apă nu după exemplul botezului lui Isus, ci după dogmele si tradițiile bisericești care spun că păcătosul trebuie botezat de mic și luat in gestiunea bisericii și a religiei, că dacă crește și gândește și devine liber...cine știe? Evident că nu e bine pentru sistemul prostie-frică-hoție.

Isus a murit atunci pe cruce, botezat, ăsta micu' a murit ieri aproape botezat. O să aibă cruce la căpătâi.

O parte din poporul habotnic va spune că așa e viața, așa e rânduiala bisericii, a fost voia lui Dumnezeu care l-a luat pe micuț la El ca să aibă cetele de ingeri de pe nori o formație completă, că probabil cu astea se ocupă Dumnezeul iubirii și al iertării, cu tragedii aruncate asupra oamenilor. Mă rog...

Preoții au scăpat nevinovați demult, când l-au răstignit nevinovat pe Dumnezeu însuși, e de așteptat să nu fie tras la răspundere amărâtul ăsta ghinionist de ieri, indiferent câte anchete se fac. Ca la Colectiv. Sau la Revoluție.

Și sincer, nu cred că ajută la ceva să fie condamnat. Pruncul tot mort ramane, nu-l aduce nimeni înapoi iar dacă preotul are un pic de credință, e clar că bietul de el va trăi restul vieții sale într-un iad îngrozitor al propriei conștiințe. Nimic nu se va schimba, viața va merge mai departe, părinții copilului vor fi distruși, poporul va trece peste, iar biserica va prospera si crește. Și apropo de prosperat, oare ar putea biserica să-l îngroape pe ăla micu' și să nu taxeze părinții pentru înmormântare?

Cumva să facă o rară exceptie, o ofertă de milostenie 2 în 1, botez și înmormântare la preț de botez. Oare ar sărăci financiar mult, biserica? Financiar zic, că sufletește și spiritual...cât de "bogată" poate fi instituția care acum 2000 de ani și-a răstignit pe cruce propriul Dumnezeu?

În concluzie. Dragă Biserică, haide odată in secolul XXI cu noi și lasă practicile și tradițiile medievale in trecut, haide și adaptează-te la nevoia de spiritualitate a omului. Să știi că ai câțiva preoți cu har în rândurile tale care deja fac asta și sunt pansamente pentru sufletul multor oameni.

Hai, că poți. Lasă bogățiile și averile cu care ești deja imbuibată și putredă și lucrează puțin și la sufletul omenirii, că de asta avem acum foarte mare nevoie!

Ce a arătat autopsia copilului mort după botez

 

Preotul Alexandru Mazarache a dobândit calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă privind cazul bebeluşului decedat, luni, în urma oficierii slujbei de botez

în urma necropsiei s-a stabilit că pruncul “a avut parte de o moarte violentă după ce plămânii i-au fost inundaţi cu lichid”.

Botezul a avut loc duminică, iar copilul născut prematur a început să se simtă rău imediat. A fost resuscitat de un echipaj al ambulantei, la faţa locului, şi transportat la spital, unde a murit.

Preotul Alexandru Mazarache s-a autosuspendat de la slujire până la finalizarea anchetei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO