Retelele de socializare unesc oameni dornici sa ajute. Tinerii din Bucuresti care le ofera o masa calda sarmanilor

27-11-2014 14:51


Cativa tineri din Bucuresti s-au mobilizat ca sa ofere o masa calda semenilor mai putin norocosi.

Zeci de varstnici si oameni sarmani au asteptat la cantina Complexului Social OMINIS ca voluntarii sa le aduca masa. O initiativa reusita, care mai anunta si altele de acest gen.

 

Sunt opt tineri ambitiosi si cu toate ca lucreaza in domenii diferite, dorinta de a-i face bine i-a adus in acelasi loc. Intr-un spatiu al Complexului Social OMINIS, au adus toate ingredientele necesare unui pranz consistent.

"Lumea se inscrie, sunt persoane care ne ajuta ca voluntari sau sunt donatori si ne ajuta. Pentru ca bugetul este destul de mic. Simplu si exclusiv prin voluntariat putem sa ajutam sa gatim 100 de portii. Este si un semnal de alarma impotriva risipei de resurse", a spus Cosmina Paul, membru fondator al asociatiei.

Un tanar are 31 de ani si este inginer programator, dar weekendurile si le rezerva de acum pentru voluntariat.

Vestea s-a imprastiat prin retelele de socializare, iar rezultatul a fost... o oala uriasa de tocanita de cartofi si carne de pui, impartita nevoiasilor.

Tinerii sunt sustinuti de primarie, iar de acum, in fiecare sambata intre orele 13 si 15, sarmanii, cei cu dizabilitati, varstnicii sau copii vor avea parte de o masa calda.

Cei care vor sa doneze alimente o pot face saptamanal, intrand in contact cu reprezentantii "Asociatiei Studentiilor la Stiinte Politice".

VIDEO PROTVPLUS.RO