The Sun: "Bacau, capitala furturilor din bancomatele englezesti". Cum se vad schimbarile din oras

Dată publicare: 18-06-2013 14:39
Dată actualizare: 21-06-2013 06:52


orasul Bacau

Publicatia britanica The Sun a realizat un reportaj despre orasul Bacau, in care scrie ca locuitorii de aici reprezinta 90% din hotii de bancomate din Marea Britanie.

Desi in trecut orasul Bacau era printre cele mai sarace din Romania, locuitorii muncind in fabrici sau ferme, acum strazile sunt pline de masini de lux, precum Range Rover, Porsche si Mercedes, iar cele mai multe magazine sunt de firma.

Aceasta bunastare nu se datoreaza faptului ca multi tineri au plecat la munca in strainatate, ci pentru ca acestia alcatuiesc bande de hoti in Marea Britanie, sustine The Sun.

“Bacau este centrul mondial al hotilor din bancomate. Iar dovezile castigului obtinut in acest fel sunt pretutindeni”, scrie publicatia britanica.

Potrivit politiei britanice, 9 din 10 jafuri din bancomate sunt organizate de bande de romani, iar 70% dintre cei arestati provin din Bacau sau din apropierea acestui oras.

The Sun da ca exemplu cazul fostului fotbalist international Aurelian Zlati, care s-a lansat la FCM Bacau si care a fost condamnat la 21 de luni de inchisoare pentru clonare de carduri in Marea Britanie.

Conform unui avocat roman, citat de Sun, aproximativ 75% din economia Bacaului este asigurata de aceste infractiuni.

Un alt infractor bacauan cunsocut peste hotare este Adu Bunu, care a devenit celebru dupa ce si-a filmat bebelusul tarandu-se printre teancuri de bani furati din Marea Britanie, scrie The Sun.

Bunu, liderul unei grupari infactionale, a clonat peste 2.000 de carduri, furand astfel 1 milion de lire sterline. El a fost condamnat la 5 ani de inchisoare.

Fratii Viorel si Miorel Chiriac au castigat tot prin acest tip de frauda peste 1,6 milioane de lire.

In prezent, Miorel face 3 ani de inchisoare in Germania, iar Viorel a primit o sentinta similara de la Tribunalul din Bacau.

Aceste bande de hoti actioneaza si in alte tari, pagubele produse putandu-se ridica la miliarde de lire, scrie The Sun.

De obicei, banii castigati astfel sunt investiti in case de lux si masini scumpe.

Autoritatile britanice colaboreaza tot mai mult in ultimele lui cu procurorii romani, pentru a pune capat acestui fenomen, scrie The Sun.
 

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO