Reactie neasteptata la dezvelirea bustului lui Sergiu Nicolaescu:"Fratele meu nu a fost asa de urat"

Ultima actualizare: 09-12-2013 06:48

In cinstea marelui regizor Sergiu Nicolaescu, edilii din Targu Jiu au dezvelit astazi un bust in centrul orasului. Dar cei care l-au vazut au fost contrariati, convinsi ca bustul nu seamana cu regretatul cineast.

"Fratele meu nu a fost asa de urat", a spus si sora lui Sergiu Nicolaescu. "L-am redat intr-o postura de forta", a explicat artistul, care a realizat lucrarea.

La aproape un an de la disparitia lui Sergiu Nicolaescu, sotia sa, impreuna cu edilii din Targu Jiu, au reusit sa ridice in cinstea maestrului un bust. Dupa dezvelirea statuii, localnicii au fost insa surprinsi sa vada ca cel de pe soclu nu aduce mai deloc cu actorul si regizorul pe care il stiau ei.

"Parca nu seamana.... da daca te uiti atent se vad trasaturile dansului -incepe sa aduca - da - dar e departe de Sergiu Nicolaescu", declara un barbat.

Este o blasfemie, a spus sora artistului, dupa ce a vazut imaginile.

Unii spun ca statuia urcata pe soclu ar semana mai mult cu primarul orasului, Florin Carciumaru. Altii, in schimb, sustin ca l-au recunoscut pe maestru in lucrarea realizata de un sculptor din Craiova.

Originar din Targu Jiu, Sergiu Nicolaescu a fost declarat in urma cu un an cetatean de onoare al orasului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO