Razboi pentru asfalt in Micul Paris plin de gropi

Dată publicare: 08-10-2008 00:00
Dată actualizare: 21-03-2012 06:25


Primarul general anunta rezilierea contractelor cu marii constructori din oras. Oprescu ii acuza ca, de cinci ani, primesc sume fabuloase, desi drumurile sunt proaste.

Eu reziliez absolut toate contractele de intretinere si gestiune si pornesc o noua licitatie, dar pe alte baze! Exista in Romania o sosea nationala reabilitata pe o lungime de 243 de km, cu 65.000.000 de euro, in timp ce in Bucuresti, un bulevard de 2 km a costat municipalitatea 75.000.000 de euro!
Sorin Oprescu

Cele sase firme care se ocupa de o suta de bulevarde din Capitala ar primi, spune primarul general, pe langa banii de reparatii, inca 20.000.000de euro, ca sa aiba grija de calitatea asfaltului timp de cinci ani.

Cu toate astea, strazile sunt pline de gropi. Pe Soseaua Andronache se lucreaza din nou, desi fusese reparata cu doi ani in urma.

Conflictul dintre Primarie si constructori ar putea ajunge in instanta, caz in care ar putea fi rezolvat si in cativa ani, iar licitatii noi pentru alte contracte nu se vor putea face decat dupa anularea contractelor vechi.

Patronii firmelor de constructii vizate sustin ca nu au fost informati de reziliere, dar au recunoscut ca pentru contractele in derulare nu au mai primit niciun ban de la Primarie, de trei luni.


VIDEO PROTVPLUS.RO