Protest original al tinerilor, dupa ce copacii au disparut din centrul Timisoarei. Ce a devenit Piata Libertatii

Ultima actualizare: 21-05-2015 06:59

Suparati ca au ramas fara copacii din mijlocul orasului, mai multi tineri din Timisoara au protestat. Si au montat un clip rupt din filmele science-fiction.

O nava spatiala se afla deasupra Pietii Libertatii, iar un extraterestru isi face poze cu cladirile ramase in jur fara niciun pic de verdeata. Ideea l-a amuzat pe primar, care asteapta "toate tipurile de turisti" sa-i viziteze municipiul, fie ei si extraterestri.

50 de copaci au disparut din Piata Libertatii, din Timisoara, odata cu reabilitarea centrului istoric al orasului. In locul pomilor, au aparut pavele asezate in cercuri, in jurul statuii Sfantului Nepomuk.

"Piata seamana acum cu o placa imensa de darts sau cu un teren de nave spatiale. O parcare intergalactica...", spune un tanar.

Si chiar ca o parcare galactica arata centrul orasului intr-un clip montat de mai multi bloggeri. "Lipsesc cam multe chestii de aici, adica pomi, banci, spatii verzi. Seamana mai mult cu o tinta si aia ar fi 100 de puncte, statuia", descrie piata un tanar.

Edilul a fost amuzat de filmul al carui scop e sa atraga atentia asupra disparitiei spatiilor verzi. Primarul sustine insa ca dupa ce va fi reamenajata, piata va arata ca cele din marile orase ale lumii.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei, uitandu-se la clip: "Este un tanar cu imaginatie, cu simt al umorului, mai trebuie sa adauge la aceste calitati si o buna cunoastere a pietelor faimoase ale lumii. Daca o sa vina si extraterestri din mintea acelui tanar, Timisoara va deveni si mai faimoasa."

In Iasi, teii lui Mihai Eminescu au fost rasi de pe suprafata pamantului in urma cu doi ani. Sefii primariei au hotarat atunci ca 70 de astfel de pomi sa fie inlocuiti cu salcami japonezi.

"Era pitoresc cu teii.. Asa parca e o gradina botanica aici, nu mai este cum era Iasul de altadata", spune un localnic.

In toata tara, hectare intregi de zone verzi se micsoreaza de la an la an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO