Protest inedit impotriva violentei in familie. 10.000 de romance, agresate de soti in fiecare an

Dată publicare: 25-11-2011 18:56
Dată actualizare: 26-10-2012 05:23


Intr-o tara in care 'bataia este rupta din rai', ca sotii isi arata dragostea cu pumnul nu mira pe nimeni. An de an, peste 10.000 de victime, in majoritate femei, se plang autoritatilor ca sunt batute si agresate.

De ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor, reprezentantii mai multe ONG-uri au protestat intr-un mod inedit in fata parlamentului, cerandu-le alesilor sa adopte mai repede o lege care sa apere victimele.

Maritata de parinti cu un barbat pe care nu l-a iubit, drama acestei femei s-a intins vreme de 15 ani. Cu doi copii, fara serviciu si mai ales fara sprijinul familiei, nu a putut sa divorteze.

De cateva luni, femeia locuieste intr-un adapost din Iasi. Recunoscuta si de autoritati, problema este ca in toata tara sunt doar 50 de astfel de locuri, unde femeile batute se pot ascunde de agresori.

Intr-un an, peste 10.000 de victime se plang autoritatilor. In realitate, numarul lor este mult mai mare.

Machiate special, reprezentante de la mai multe ONG le-au cerut astazi parlamentarilor ajutor pentru cele care vor sa iasa din asemenea drame.

Din pacate, politistii nu pot interveni ca sa protejeze victima. O lege aflata in discutia deputatilor insitituie, printre altele, ordinul de restrictie.

Impus prin decizia instantei, acest document l-ar tine departe pe agresor.

Prevederile noii legi dau dreptul politistilor de a intra cu forta in locuintele din care se aud strigate de ajutor.

Cei ce lovesc vor fi nevoiti sa mearga la psiholog, pentru a se vindeca de acest obicei prost si daca recidiveaza risca amenzi si inchisoarea.

Printr-o campanie, si ACASA TV le invata pe femei ca "durerea nu e iubire".

 


VIDEO PROTVPLUS.RO