Proprietarii caselor de patrimoniu risca exproprierea sau chiar confiscarea

Ultima actualizare: 15-09-2012 18:18

"Va paste exproprierea sau chiar confiscarea imobilelor", le transmite ministrul culturii proprietarilor de case de patrimoniu, care nu au grija de ele.

Sper ca in curand sa putem da un exemplu de expropriere. Sa terminam cu aceasta superstitie imbecila ca proprietarul face orice cu proprietatea lui. Nu-i deloc adevarat!
Theodor Paleologu, ministrul culturii
Theodor Paleologu vrea sa schimbe legea privind cladirile-monument, dupa ce a vazut ca, in ultimul timp, tot mai multe iau foc in mod suspect, cum a fost si cazul de vineri, cu un imobil de langa Guvern. "Ce vrea ministrul e un abuz", raspund proprietarii caselor.

Ministrul spune ca doar speriati de pierderea caselor, proprietarii vor avea grija de ele. Legea actuala nu prevede confiscarea, doar amenzi si o expropriere e aproape imposibila.

Proprietarii se plang ca reconditionarea caselor de patrimoniu e prea costisitoare, dupa cheltuieli uriase in justitie, pentru redobandire.

Dupa estimarile specialistilor in domeniu, Bucurestiul are in acest moment in jur de 30 de imobile in paragina, pe care le-ar putea prelua statul. Proprietarii fie le-au cumparat, fie le-au dobandit dupa procese indelungate, pentru ca apoi sa le ingnore, lasandu-le sa se degradeze.

Acum doua nopti, o vila de patrimoniu a ars suspect in zona Aviatorilor, din sectorul 1. Primaria a facut plangere penala impotriva proprietarului, o firma de constructii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO