Proiect pentru aplicarea de noi reguli de parcare în București. Anumite mașini, gratis

Ultima actualizare: 12-01-2022 14:49
Parcare

Consilierii generali ai Capitalei analizează în această perioadă un proiect de hotărâre privind parcările publice din București.  

Știrile Pro TV a obținut acest document, care urmează să fie pus și în dezbatere publică, pe site-ul Primăriei Municipiului București, înainte de a fi adoptat în ședința CGMB.

Iastă care sunt cele mai importante prevederi ale draft-ului ”Regulamentului privind regimul spaţiilor de parcare de pe terenurile aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti”:

-► Parcajele publice vor fi contra cost, pe bază de tichet de parcare sau pe bază de abonament, urmând să fie semnalizate cu indicatoare de circulaţie, "Parcare cu plată".

-► Valoarea tarifului pentru parcarea pe bază de abonament se stabileşte anual prin hotărâre a Consiliului General.

-► Parcarea pe bază de tichet conferă dreptul de parcare pentru o perioadă de timp menţionată pe tichet, în orice parcaj public.

-► Tichetul de parcare se păstrează pe toată durata timpului de parcare și se expune la loc vizibil.

-► La expirarea timpului de parcare, utilizatorul este obligat să părăsească parcarea sau să prelungească timpul alocat prin procurarea unui nou tichet.

-► Tichetele pentru parcările cu plată se achiziționează utilizând parcometrele sau utilizând sistemul de plată a tarifului de parcare cu ajutorul telefonului mobil, prin trimiterea unui SMS la un număr special.

-► Abonamentele de parcare pentru persoanele fizice/juridice se vor elibera la cerere, pe baza certificatului de înmatriculare al autovehiculului.

-► Parcajul reprezintă orice spaţiu special destinat parcării vehiculelor, semnalizat prin indicatoare şi marcaje, delimitat de zona destinată circulaţiei vehiculelor sau de alte zone

-► Atribuirea locului de parcare de reședință se face prin licitație publică, având ca tarif de pornire taxa stabilită prin hotărâre a Consiliului General al Municipiului București.

-► Abonamentele de parcare eliberate vor fi expuse la loc vizibil în interiorul autovehiculului.

-► Persoanele fizice pot utiliza parcajele publice de utilitate generală, aflate în zona riverană domiciliului/reședinței plătind, prin abonament, un tarif preferenţial. Zona riverană - aflată la o distanță de maximum 300 m de jur împrejurul unui parcaj public de utilitate generală.

-► Mașinile electrice și persoanele cu dizabilități vor beneficia de parcare gratuită.

-► Perioada maximă de utilizare a zonei de încărcare este de 4 ore/zi/autovehicul.

Aceste măsuri nu au fost stabilite, sunt doar propuneri și pot fi modificate după ce proiectul va fi pus în dezbatere publică.

Mai multe detalii despre acest proiect aflați la Știrile Pro TV de la ora 19.00!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO