Programul "Masa Caldă" a eşuat pentru că nu există săli de mese în şcoli

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Programul "Masă Caldă", prin care peste 20 de mii de elevi ar fi trebuit să primească un prânz gratuit, a eșuat în mai bine de jumătate din cele 50 de școli în care s-a desfășurat anul trecut.

Cele mai multe nu aveau săli de mese, iar cele care au optat pentru hrană rece, livrările au fost oprite. În timp ce mulți directori au renunțat să le ofere o masă elevilor, ministerul Educației vrea să extindă programul la o sută de scoli.

Liceul "Carmen Sylva" este singură școală din Timiș inclusăîn programul "Masă Caldă". Cei peste 1500 de elevi nu au primit niciodată însă prânzul promis. Cantina în care copiii ar fi trebuit să ia masa este mult prea mică și deocamdată pot mânca doar cei care stau la internatul școlii și elevii de la after school, care plătesc 8 lei pentru un pranz.

Cornel Petroman, Director Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" Timișoara: "Programul a fost abandonat. Nu au avut în vedere că nu există condițiile materiale obiective necesare, adică noi avem o sala de mese, o sufragerie să zicem, de maximum 70 de locuri pe serie".

La liceul din Bârca - Dolj elevii au primit timp de două luni, la prânz, un pachet cu alimente. Ulterior însă programul a fost abandonat, deși autoritățile locale aveau 300 de mii de lei prevăzuți în buget pentru masă copiilor. ȘI elevii erau multumiti

Probleme în derularea programului sunt și la Arad. Școală unde elevii ar fi trebuit să primească un prânz gratuit nu are o cantină șideocamdatămasă nu se acordă. Căsă rezolve problema, autoritățile locale au cumpărat un container pe care vor să îl transforme în bucătărieși sala de mese.

Raluca Cotrau, purtător de cuvânt Primăria Arad: "Licitația s-a încheiat de curând astfel noi estimămcă până la finele acestui an elevii școliisă poată servi masă caldăla scoala."

In programul "Masa Caldă" au fost incluse anul trecut 50 de școli cu peste 20 de mii de elevi. Însă proiectul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Dar nu a făcut publică lista cu unitățile școlare incluse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO