Procesiune in Capitala cu crucifixul in care se afla cateva picaturi din sangele Papei Ioan Paul II
Cateva picaturi din sangele Papei Ioan Paul al II-lea, daruite Bisericii Catolice din Romania, au fost purtate in procesiune pe strazile Capitalei.
Credinciosii au fost chemati sa insoteasca un crucifix in care se afla aceasta relicva a pontifului.
Sangele fusese destinat unor analize medicale, pe care Papa Ioan Paul al II-lea n-a mai apucat sa le faca. Atunci cand a fost declarat sfant, a fost trimis bisericilor din lume ca sa fie venerat de credinciosi.
Alegeri 2024
10:02
Ludovic Orban: Intrarea lui Lasconi în turul 2 este "o minune". Ciucă şi Ciolacu au plătit lipsa de respect faţă de cetăţeni
09:54
Diana Şoşoacă pune condiţii pentru a-l susţine pe Călin Georgescu: să fie numită prim-ministru
07:58
Dan Vîlceanu: Domnul Ciucă nu avea nici experiența și nici calitățile să candideze la prezidențiale. A fost impus de Iohannis
07:38
Județele câștigate la prezidențiale de Georgescu, Lasconi și Ciolacu. Premierul a obținut cel mai mic scor din istoria PSD
Acum 8 ani, lumea crestina s-a despartit de cel mai bland papa al zilelor noastre. Inainte ca trupul sa fie inhumat in Catedrala San Pietro din Roma, au fost puse deoparte dovezi ale trecerii sale prin lume- cateva eprubete cu sange, recoltate de medici cand papa era ingrijit in Policlinica Gemelli din Roma. Un apropiat al pontifului a venit cu ideea de a imparti picaturile sfinte bisericilor catolice.
Cardinalul Cracoviei, fostul secretar personal al Papei Paul, este cel care a daruit Romaniei relicva Papei. In certificatul de autentificare se spune ca au fost luate cu grija aceste picaturi, puse pe o bucata de panza si apoi asezate intr-o cutie de argint bine inchisa. Aceasta e in prezent legata cu un snur de matase rosie si intarita cu un sigiliu.
Peste doua mii de crestini au mers la Bucuresti in procesiunea deschisa de crucifix de la Statuia Papei de langa Cismigiu, spre Catedrala Sfantul Iosif. Acelasi drum parcurs si de Paul al II-lea, in vizita din 1999. 14 ani mai tarziu, de omul bland, dar care a facut schimbari majore in dogma catolica, isi amintesc si preotii.
Pe 1 mai 2011, fostul papa Benedict al XI-lea l-a trecut pe Papa Paul al II-lea in randul "fericitilor", primul rang al sfinteniei in confesiunea catolica.
Actualul papa Francisc a hotarat ca Paul al II-lea sa fie si canonizat pe 27 aprilie anul viitor. Intr-o lume moderna care functioneaza aparent dupa principii laice, va fi cu siguranta un eveniment religios monumental.