Se apropie primele de Paste. Cine sunt angajatii care vor fi recompensati cu bani, produse sau vouchere

Ultima actualizare: 14-04-2014 00:13

Anul acesta, iepurasul va vizita o treime din companiile private de la noi. Cei mai norocosi vor fi cei care lucreaza la firmele mari. Ei vor primi cadou de Paste servicii de infrumusetare sau vacante in strainatate.

Cativa patroni s-au gandit ca anul acesta sa-i convinga pe angajati sa se apuce de sport. Asa ca le-au dat ca prima de paste un abonament pe 3 luni la o sala de fitness. Cu alte cuvinte, i-au ajutat sa economiseasca pana la 500 de euro, daca vorbim despre un club exclusivist.

Angajatii mai comozi vor prim cadou de Paste o zi la spa, unde se pot relaxa la masaj, sauna sau jacuzi. "Exista vouchere all inclusive, asta inseamna acces la tot clubul nostru: la spa, la piscine interioare, exterioare, la fitness, la aerobic. Acest lucru inseamna 35 de euro pe o zi", spune Valentina Vasilescu, manager de marketing la un club sportiv.

Alti sefi spun ca isi vor trimite salariatii la relaxare peste granita.

Companiile mari acorda drept prime calatorii si vouchere pentru sport si spa. Alti patroni cu afaceri mici au mizat pe produse si servicii proprii, cum este cazul unor ateliere auto sau fabrici de alimente.

Un studiu arata ca doar 30 % dintre companii dau prime anul acesta si doar 9 % ofera bani cu sume cuprinse intre 200 si 500 de lei. Totusi, cei mai multi dintre angajati vor primi de la sefii lor un cadou mai degraba simbolic: adica traditionalul cos de paste care contine un cozonac, o sticla de vin si un iepuras de ciocolata.

"Anul acesta 30% dintre companii acorda prime de Paste. Anul trecut erau 20%", spune Oana Datki, country managerul unei firme de consultanta in HR.

La stat se vor acorda prime doar in companiile care au garantat acest drept prin contract.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO