Primariile nu mai au bani pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati


Ultimul update: Luni 17 Septembrie 2012 05:48
Data publicarii: Joi 12 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Disperare fara margini pentru zeci de oameni cu handicap, dupa ce asistentii care ii ingrijeau au inceput sa ii abandoneze, pe motiv ca nu si-au mai vazut plata de luni bune.


Daca pana acum oamenii nevoiasi care nu-si puteau purta singuri de grija se bazau pe insotitorii platiti de primarii, multi vor fi nevoiti sa se descurce singuri de acum. Iar primarii ridica din umeri. Spun ca banii, care vin de la bugetele judetene, s-au epuizat pe anul acesta, asa ca multi asistenti au fost trimisi in somaj.

O femeie de 72 de ani, care de aproape patru ani sufera de osteoporoza, nu poate nici sa iasa din camera singura. Recent, cel care era platit s-o ingrijeasca a anuntat-o ca este somer si nu va mai veni. In comuna in care locuieste, din judetul Mures, mai sunt 25 de oameni cu handicap, ramasi acum fara sprijin. Unii ar fi chiar in mare pericol daca ar fi lasati singuri, spun asistentii lor.

Un alt exemplu, intr-o comuna din Iasi. Acolo, asistentii nu si-au mai primit salariile de trei luni. Unii au ramas alaturi de cei pe care ii ingrijeau din mila, dar spun ca nu mai au nici ei din ce trai.

Primarii spera totusi ca situatia sa se rezolve cel tarziu in ianuarie, cand vor ajunge sumele pentru anul viitor.

Tags: somaj,

Situatie disperata: 50 de copii cu dizabilitati risca sa ajunga in strada
Investeste in potential! Chiar daca el se afla intr-un scaun cu rotile
Persoanele cu handicap,
VIDEO PROTVPLUS.RO