Tara arde si baba... Primaria Capitalei declara razboi desenelor graffiti!
Primaria Capitalei nu mai vrea graffiti prin Bucuresti. Asa ca pregateste o hotarare de consiliu, prin care cei care fac aceste desene sa fie amendati, chiar daca sunt prinsi pictand un gard parasit.
"Este pur si simplu o modalitate de a desena. Poate fi considerata si arta", spune el. Dealtfel, Sorin se considera un suporter al frumosului. Putea, la fel de bine, sa aleaga fotbalul, dar pasiunea l-a condus spre graffiti.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Oficialii din administratia Capitalei nu sunt, insa, de acord cu forma de arta urbana promovata de iubitorii de graffiti.
Cu ajutorul unui aparat dotat cu o perie din fire din otel, ce scoate aburi la 180 de grade celsius, muncitorii reusesc sa stearga tot ce au desenat "pictorii stradali".
Temperatura dilata vopseaua, in felul acesta se rupe de perete si se curata usor. Un astfel de aparat costa aproape 6 mii de euro si poate sterge aproape orice urma de graffiti.
Totusi, municipalitatea promite sa aiba grija de "artistii" pasionati de graffiti si sa le amenajeze locuri speciale. Daca picteaza in alta parte, vor fi amendati.
Autoritatile nu stiu deocamdata cat de mare va fi amenda, cert este ca vor fi sanctionati pana si cei care deseneaza pe peretii fabricilor parasite.
De altfel, primariile de sector se gandesc sa angajeze firme specializate care sa stearga toate urmele de graffiti.
Un metru patrat ar putea sa coste 10 euro. Pentru ca responsabilii vor sa curete pentru inceput 2000 de metri patrati de desene, trebuie sa pregateasca si banii: 20.000 de euro.