Premierul Dacian Ciolos va transmite un mesaj de pe scena Ateneului Roman despre copiii care traiesc in saracie extrema

afis Hope Concert

Prim-ministrul Dacian Ciolos a acceptat invitatia de a participa pe 10 aprilie la cea de-a patra editie a Hope Concert, evenimentul cultural si caritabil pe care Fundatia Hope and Homes for Children il organizeaza in beneficiul copiilor vulnerabili.

Premierul va adresa un mesaj de pe scena Ateneului Roman in legatura cu protejarea copiilor care traiesc in conditii de saracie extrema prin intermediul Pachetului Integrat pentru Combaterea Saraciei, recent adoptat de Guvern.

Hope Concert ii va aduce pe aceeasi scena pe violonistul Alexandru Tomescu, solistul Dan Bittman, pianistul Andrei Licaret, cantaretele Paula Seling si Feli, actorul Marius Manole, precum si Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu. Spectacolul va fi prezentat de jurnalista Amalia Enache, ambasador Hope and Homes for Children Romania, si de activistul civic Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al organizatiei.

Aceasta este prima participare a premierului Ciolos la un eveniment al fundatiei si reprezinta o confirmare a eforturilor pe care organizatia le face, de 18 ani, pentru reformarea sistemului de protectie a copilului din Romania.

"Felicit Fundatia Hope and Homes for Children Romania pentru misiunea asumata de a sprijini familiile sarace sa-si pastreze copiii si de a urmari ca fiecare copil orfan sau abandonat sa se bucure de o familie, intr-un fel sau altul. Ma bucur ca, anul acesta, impliniti 18 ani de idealism devenit realitate prin eforturile dedicate si va urez sa se implineasca si acea frumoasa aspiratie pe care o aveti, de a contribui la eliminarea institutionalizarii copiilor in Romania.
Prin Pachetul Integrat pentru Combaterea Saraciei, lansat recent, ce contine masuri concrete de protejare a copiilor care traiesc in conditii de saracie extrema Guvernul incurajeaza si sustine initiativele organizatiilor neguvernamentale, care sunt partenerii nostri in conturarea unei societati in care fiecare persoana sa poata primi ceea ce are nevoie",
a declarat Prim-ministrul Dacian Ciolos.

Citește și
Dacian Ciolos la dupa 20 de ani
"Cartele pre-pay din Romania, folosite in pregatirea unor atentate". Ciolos, despre riscul unui atac terorist la noi in tara
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In Romania, aproximativ 30% din populatie traieste in conditii de saracie extrema. Saracia este principala cauza pentru care copiii sunt rupti de familie si ajung in sistemul de protectie a statului. Prin programele desfasurate, Fundatia Hope and Homes for Children acorda sprijin acestor familii pentru a preveni separarea copilului de familie si pentru a reuni copiii din institutiile de stat care se inchid cu familia naturala sau extinsa. De asemenea, organizatia acorda sprijin tinerilor care parasesc institutiile de stat prin consiliere, sprijin material sau alte interventii care vizeaza dezvoltarea abilitatilor de trai independent. Toate aceste activitati se subscriu masurilor din Pachetul Integrat pentru Combaterea Saraciei si contribuie la reformarea sistemului de protectie a copilului din Romania.

“Pachetul Integrat pentru Combaterea Saraciei, adoptat recent de Guvernul Ciolos, are potential foarte ridicat de a veni cu sprijin real, concret, pentru familiile aflate in cele mai vulnerabile situatii. Prin reformarea sistemului de protectie a copilului si crearea de servicii bazate pe conceptul familial, corelate cu reconfigurarea modului de alocare a resurselor financiare din bugetul de stat, putem sa-i sprijinim pe acesti copii si familiile lor sa ramana impreuna. Astfel, ne apropiem din ce in ce mai mult de scopul nostru, acela de a eradica institutionalizarea in Romania si de a nu mai avea copii care traiesc in izolare, privati de dragoste si de atentie. Salutam prezenta Premierului Dacian Ciolos la Hope Concert si sprijinul pe care il acorda astfel reformarii sistemului de protectie a copilului din tara noastra”, a declarat Stefan Darabus, Director pentru Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.

La cea de-a patra editie a Hope Concert, muzica clasica, ritmurile pop, teatrul si graffiti-ul vor transmite un mesaj special: arta, in toate formele ei, vine in sprijinul copiilor vulnerabili, beneficiari ai programelor Fundatiei Hope and Homes for Children Romania. Mesajul va fi sustinut de cei 700 de invitati care vor participa la eveniment si de artistii care vor urca pe scena Ateneului Roman. Spectacolul din interiorul Ateneului va fi completat de un performance de street art realizat de Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai renumiti artisti de grafitti din Romania.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Dacian Ciolos:
Dacian Ciolos: "Nu sunt ofiter acoperit". Premierul a explicat de ce a facut declaratii despre cazul cartelelor pre-pay

 Premierul Dacian Ciolos a afirmat marti ca nu a ridicat problema folosirii cartelelor pre-pay din Romania in pregatirea unor atentate pentru ca ar fi ofiter acoperit, ci pentru ca a dorit sa aduca acest subiect in dezbaterea societatii romanesti.

"Cartele pre-pay din Romania, folosite in pregatirea unor atentate". Ciolos, despre riscul unui atac terorist la noi in tara

In editia din 27 martie a emisiunii “Dupa 20 de ani”, premierul Dacian Ciolos vorbeste despre amenintarile la adresa tarii noastre – atat cele teroriste, cat si cele tinand de buget si de natalitate.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.