Pregatiti-va sa savurati sturioni si icre negre made in Romania!
Sturionii si icrele negre nu vor mai fi o raritate in farfuriile romanilor. Este promisiunea pe care ne-o fac cercetatorii biologi din Constanta.
Cercetatorii au demarat un inedit experiment de crestere si reproducere in captivitate a nisetrului. Daca merge bine, spun acestia, in cativa ani fermele piscicole se vor umple cu astfel de pesti extrem de apreciati in lumea buna si pe la mesele regale.
Experimentul a demarat acum doi ani, dupa ce in Marea Neagra a fost instituita prohibitia pentru sturioni timp de zece ani. Rezultatele i-au luat prin surprindere chiar si pe cercetatori. Puii de nisetru s-au simtit in largul lor in bazine.
Sturionii pe care ii gasim acum in magazine sau la restaurant sunt adusi din alte ape, iar pretul varaiza intre 400 si 600.000 de lei vechi. Icrele negre sunt si ele de import si, in functie de calitate, pot ajunge pana la 80 de milioane de lei vechi.
Este si unul dintre motivele pentru care biologii trag tare pentru ca, in curand, sa obtina reproducerea speciilor de sturioni in captivitate.