Povestea lui King Paraschiv, puiul de leu respins de mama la nastere si mutat in biroul directorului de la Zoo Barlad

09-01-2016 08:15


Un pui de leu este regele neincoronat al Gradinii Zoologice din Barlad. Are numai doua luni si jumatate si e ingrijit indeaproape chiar de directorul institutiei.

Barbatul l-a luat langa el inca din prima zi de viata, dupa ce a fost respins de mama leoaica. S-a nascut in ziua de Sf. Parascheva, asa ca a primit numele Paraschiv. King Paraschiv. Insa toata lumea il alinta Labuta.

"La stanga tatalui se afla Paraschiv. De fapt King Paraschiv. Tot felul de regi au fost, tot felul de imparati, Paraschiv, niciunul", spune Adi Carabat, directorul gradinii zoologice.

"Nu mai fii rusinos, nu mai fii rusinos! La orice persoana noua pe care o vede intai studiaza fenomenul, vede daca se intampla ceva. Hai Labutica, hai sa ne jucam", il indeamna Adi pe puiul de leu.

Adi Carabat, directorul Gradinii Zoologice din Barlad, s-a indragostit din prima clipa de puiul de leu. Printre hartii si responsabilitati, acesta si-a luat rolul de tata in serios. Iar familia sa este intelegatoare.

"Cred ca mai putin timp am pierdut cu copiii mei. Fiind rege, e simplu. Unde-i ordin cu placere! Cate perechi de pantaloni am avut rupti. Pe masura ce cresc incepe instinctul de vanato" - spune Adi Carabat.

Mama l-a respins la nastere. Si, pentru ca vremea de afara nu-i prieste celui mic, acesta va locui in biroul directorului pe toata durata iernii.

"El este in perioada de dupa vaccinare, perioada de imunizare si atunci o sa mai coabitam o perioada", explica Adi Carabat.

Conducerea gradinii zoologice spune ca va incerca intregirea familiei de lei in momentul cand puiul va fi suficient de dezvoltat, iar parintii gata sa-l accepte.

Cel mai probabil, in primavara, vizitatorii il vor putea admira pe King Paraschiv in toata splendoarea sa.

VIDEO PROTVPLUS.RO