Povestea emotionanta a unui barbat din Galati, fortat de saracie sa renunte la toti copiii sai


Ultimul update: Sambata 17 August 2013 07:02
Data publicarii: Miercuri 14 August 2013 19:53
Categorie: Stiri Sociale

O poveste dureroasa vine din judetul Galati unde un barbat de 40 de ani este nevoit sa lase in grija statului cinci copii mici: mama lor i-a abandonat si ea, in urma cu mai multa vreme, cand a plecat din tara.

Si, cu toate ca 3 dintre cei mici nu-i apartin acestui om, el i-a crescut cat a putut de bine pe toti. Dar acum saracia l-a impins la cea mai grea hotarare: trebuie sa renunte la baiatul de zece ani si la cele patru fetite mai mici. Mezina are doar 8 luni si zace in spital bolnava de inima.

Asistentii sociali au ramas fara cuvinte cand s-au trezit cu barbatul la usa centrului de plasament, tinind de mana doua fetite blonde, cu ochii albastri: una de 3 ani, cealalta de 7. Mama copiilor pur si simplu nu a mai vrut sa stie de ei, si a plecat in Elvetia.

"I-am spus ca e fata bolnava, mi-a zis <>", povesteste acesta.

Acum cateva luni, omul, care traieste de pe o zi pe alta, a lasat in plasament alti doi copii, ai lui: baiatul de zece ani si o fetita de opt.

"Se impune de urgenta preluarea lor si dispunerea unei masuri de protectie, pentru ca este foarte evident ca ei se afla in dificultate si nu e niciun adult responsabil in jurul lor", spune Tanica Calcan, consilier Directia pentru Protectia Copilului Galati.

Barbatul spune ca nu are cum sa le poarte de grija. A mai stat in puscarie, pentru furt, si acum nu are niciun venit.

"Aici ne referim la lipsuri materiale, la lipsuri morale, care sunt intr-un fel sau altul determinate de cele materiale. Mamele pleaca in strainatate in ideea de a castiga bani, sa asigure conditii de trai copiilor si a-i lua inapoi acasa, a-i reintegra, ceea ce, de foarte multe ori nu se intampla", explica psihologul Ana Maria Gherman.

Inspectorii de la Protectia Copilului spun ca il vor prelua, oficial, si pe pruncul bolnav din spital. Deocamdata, cei mici vor duce o viata mai buna in centrele de plasament. Dar au nevoie de consiliere psihologica, pentru ca lipsa mamei si acum, si a celuilalt adult care-i preluase locul ii traumatizeaza afectiv.

 

Statistica rusinii. UNICEF: 8% dintre minorii din Romania traiesc intr-o saracie severa
Biserica din Creta vrea sa le dea somerilor terenuri agricole pentru a-i scoate din saracie
VIDEO PROTVPLUS.RO