Rafturile magazinelor din viitor. Clienții își vor scana și plăti singuri produsele

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 17 Mai 2018 20:02
Categorie: Social

Uitaţi de scrisul minuscul de pe etichetele produselor din magazine, care cu siguranţă v-a indispus măcar o dată. În viitor, rafturile vor vorbi cu dumneavoastră şi vă vor da informaţii despre ce vreţi să cumpăraţi.

Sau veţi putea folosi telefonul la cumpărături ca să evitaţi anumite ingrediente, care nu vă fac bine. La final, clientul scanează şi plăteşte singur pentru ce a cumpărat. Sunt inovaţii care au fost create ca să ne uşureze viaţa la cumpărături, iar unele sunt deja folosite în străinătate.

Raftul din magazinul viitorului le va vorbi clienţilor ca să îi ajute să aleagă mai uşor produsul de care au nevoie. Iar telefonul ar putea deveni indispensabil la cumpărături, mai ales pentru cei cu alergii care vor să evite anumite ingrediente şi nu au timp să verifice toate etichetele.

Sylvain Farvacque, expozant: "De exemplu, trebuie să caut produse fără gluten. Vedeţi, acesta conţine gluten, deci nu ar trebui să îl cumpăraţi. Şi puteţi face la fel cu ouă, peste, lactoză sau nuci".

Până şi reclamele ar urma să fie mai prietenoase. Ca să se apropie de clienţi, producătorii îi conving prin experienţe mai puţin obişnuite.

O metodă inedită de a interacţiona cu clienţii, creată în special pentru producătorii de haine şi cosmetice este un carusel. Are 26 de camere care fotografiază în acelaşi timp. Rezultă un gif pe care îl putem distribui apoi pe reţelele de socializare.

Iar la finalul cumpărăturilor, după ce a ales produsele, clientul le va scana şi va plăti, fără ajutorul unui casier, metoda folosită deja în magazinele din străinătate. Oricine este bine primit în magazinul viitorului, mai puţin hoţii. Pentru ei, bunurile vor deveni invizibile.

Dan Belai, expozant: "Problema este că hoţul acţionează foarte repede, într-un minut jumătate, două, îşi încheie acţiunea. Echipajul de intervenţie soseşte în 10-15 minute, deci vorbim de un gol care trebuie cumva protejat. În momentul în care pătrunde în spaţiul respectiv se dă comanda de ceaţă şi în câteva secunde umple cu ceata spaţiul respectiv, locuinţă, birou, magazin. Scopul este reducerea vizibilităţii ca să facem bunurile invizibile."

Sistemul de securitate cu ceață poate fi folosit şi în locuinţe, iar preţurile pleacă de la 700 de euro. Toate aceste inovaţii pot fi testate în acest weekend la Romexpo.

Vaccinul antigripal. Află cum te protejezi de gripa sezonieră
Vaccinul antigripal. Află cum te protejezi de gripa sezonieră
VIDEO PROTVPLUS.RO
femeie jefuita
Femeie tâlhărită în propria casă de 4 indivizi cu cagule, care au legat-o și au lovit-o
Românul care a organizat primele raliuri are 100 de ani. A lucrat și cu Regele Mihai
Concurs de pescuit la copcă, în Bacău. ”Avem slăninuță, pește este puțin”
Klaus Iohannis, selfie cu schiori, în Munții Șureanu
Grădinițe și creșe cu tarif de doar 8 lei/zi, ridicate cu fonduri europene. ”Mană cerească”
Bărbat în scaun cu rotile umilit de taximetriștii în gara din Cluj. A câta mașină l-a luat
zapada moldova
Cursuri suspendate astăzi în 59 de unităţi de învăţământ. În ce județe se vor închide școlile
Deputatul Nicușor Dan a realizat ”HARTA interactivă a frigului RADET” în București
O infirmieră debutantă are salariul cu 52% mai mare decât una cu 32 de ani vechime
Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse de în Parcul Natural Putna- Vrancea
Scandalul Complexului Oltenia. Dăncilă cere intervenția structurilor de siguranță națională
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram