Politistii de frontiera au folosit armamentul pentru a captura un pescador turcesc in Marea Neagra

Ultima actualizare: 14-10-2013 06:47
Pescador turcesc prins la braconaj

Politistii de frontiera din Sulina au tras mai multe focuri de avertisment pentru a captura un pescador turcesc ce pescuia ilegal, joi noapte, in Marea Neagra, in apropiere de Sfantu Gheorghe.

Potrivit Garzii de Coasta, un echipaj al Sectorului Politiei de Frontiera Sulina aflat, joi, in misiune in Marea Neagra, a observat in jurul orei 22.00, la aproximativ 47 de mile marine travers de localitatea Sfantu Gheorghe, un pescador turcesc de pe care se desfasurau activitati de pescuit.

Ambarcatiunea Garzii de Coasta a intervenit pentru a efectua controlul specific, insa pescadorul, care avea arborat pavilionul statului Turcia, a refuzat sa se supuna somatiei si s-a indreptat spre apele teritoriale ale Ucrainei.

Pentru capturarea vasului, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare si au executat sapte focuri de averstisment, conform procedurilor legale, fara a fi inregistrate victime sau avarii.

Pescadorul, cu sapte marinari la bord, de cetatenie turca, a fost escortat apoi pana la Grupul de Nave Sulina, unde a fost facut controlul amanuntit, la bordul acestuia fiind descoperite sute de plase de pescuit tip monofilament si comercial.

Marinarii turci, care nu au putut prezenta documente legale pentru desfasurarea activitatilor de pescuit in zona de competenta a Garzii de Coasta, vor fi cercetati pentru braconaj piscicol.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO