Nereguli găsite după acțiunea de dezinfecţie de la Școala 133 din Capitală. Decizia Primăriei

Ultima actualizare: 22-01-2020 13:40

Dosar penal pentru vătămare corporală în cazul celor 23 de elevi de la şcoală 133 din Capitală care au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în institutia de învățământ a fost făcută o dezinfecţie.

În continuare, 7 elevi sunt internaţi în spital, iar Școala rămâne închisă.

Doi elevi sunt internați la Spitalul Marie Curie, iar ceilalți la Grigore Alexandrescu. Dintre cei 5 de la Spitalul Grigore Alexandrescu, 4 urmează să fie externați miercuri.

"În urma situaţiei înregistrate ieri, 21.01.2020, la Şcoala generală nr. 133, din Sectorul 4, Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti, prin Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei Sectorului 4, s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4", precizează, miercuri, Poliţia Capitalei.

Potrivit unor informații de ultimă oră, Primăria Sectorului 4 a reziliat contractul cu firma care s-a ocupat de dezinsecție în școala

FILMUL evenimentelor

 

După ce la şcoală 133 din sectorul 4 au fost confirmate mai multe cazuri de gripă, au fost luate măsuri de igienizare. Şcoală a anunţat primăria, iar o firmă specializată a făcut operaţiuni de dezinfectare, dar şi de dezinsecţie. În clădire învaţa aproximativ o mie de copii împărţiţi în două ture. Alarma s-a dat pentru elevii care au mers la cursuri după-amiaza.

Copil: "5 fete. O fată deja a leşinat la cabinetul medical şi celelalte sunt toate în ambulanţă."

Mama: "Este fetiţa mea. Am primit un telefon şi mi s-a zis că e în ambulanţa şi că îi este rău, că n-a putut să respire şi că i s-a făcut rău, n-a mai ştiut nimic de ea, atât."

Până să ajungă pompierii şi să evacueze întreaga şcoală, 4 copii din clase diferite au ajuns la cabinetul şcolii cu senzaţii de greaţă, dureri de cap şi ameţeli.

Bogdan Toma, ISU Ilfov: "În acest moment au fost asistate medical şi le-au fost acordate îngrijiri medicale unui număr de 23 de persoane. Din relatările colegilor a rezultat faptul că limitele din atmosfera de substanţe nu au fost depăşite."

Mamă: "Trebuia să-i trimitem la spital, ce să facem? Le-a fost rău."

Reprezentanţii primăriei au încercat să explice situaţia.

Cristian Zarescu, purtător de cuv al primăriei Sectorului 4: ''S-a aşteptat 6 ore aşa cum se spune. Toată procedura a fost respectată, ca dovadă că elevii din tura de dimineaţă nu au avut nicio problemă."

Primele nereguli au fost depistate de reprezentanţii Inspecţiei Sanitare a Ministerului Sănătăţii care au verificat documentele în baza cărora s-a făcut igienizarea. Aceştia spun că în hârtii nu sunt precizate ora când s-a făcut operaţiunea, nici cantitatea de substanţe folosite şi nici concentraţia lor.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Timpul de expunere de la 90 de minute a fost prelungit la şase ore. Şase ore fiind recomandarea firmei de dezinsecţie. Odată cu deschiderea şcolii, după cele şase ore, s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat."

Cât despre faptul că elevii din prima serie nu s-au simţit rău, inspectorii au constatat că dimineaţa cursurile au durat doar o oră şi jumătate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO